Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Huono ruoka ja asuinolot saivat kymmenet turvapaikanhakijat kadulle – poliisi pelkää asenteiden koventuvan

Noin 70 turvapaikanhakijaa lähti keskiviikkona marssimaan Oulusta Hiukkavaaran hätämajoitusyksiköstä. Mielenosoittajat arvostelivat muun muassa huonoa ruuan laatua. Poliisi on huolissaan mielenosoituksen vaikutuksesta kaupungin yleiseen ilmapiiriin.

Turvapaikanhakija esittelee ruoka-annostaan Oulun poliisitalon edessä keskiviikkona.
Kuva: Yle
Pasi Punkari
Avaa Yle-sovelluksessa

Noin 70 turvapaikanhakijaa protestoi Hiukkavaaran hätämajoitusyksikössä tarjottavaa huonoa ruuan laatua sekä elinoloja vastaan. Oulun poliisilaitoksen pääovien eteen saapuneet mielenosoittajat ovat kotoisin Irakista ja Somaliasta. He ovat tulleet Suomeen noin viikko sitten.

Tulkin välityksellä poliisin kanssa keskustelleet mielenosoittajat kiistivät protestin liittyvän Maahanmuuttoviraston päätökseen jäädyttää toistaiseksi irakilaisten ja somalialaisten turvapaikkahakemusten päätöksenteon.

Mielenosoittajien kanssa keskustellut Oulun poliisin apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta oli huolissaan siitä, miten mielenosoitus vaikuttaa Oulun yleiseen asenneilmastoon, joka on kaupungissa kiristynyt selvästi viime aikoina turvapaikanhakijoita kohtaan.

Mielenosoitus on poliisin mukaan sujunut rauhallisesti, mutta poliisi on kuitenkin eristänyt mielenosoittajien alueen Oulun poliisilaitoksen pääovien edessä. Tapahtuma keräsi paikalle paljon uteliaita sivullisia.

Suosittelemme