Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

HKScanin jätti-investointi Raumalle

HKScan rakentaa uuden broilertehtaansa Raumalle.

HK Scanin liput
Kuva: Kati Rantala / Yle
Kati Rantala
Avaa Yle-sovelluksessa

HKScan on päättänyt, että uusi broilertuotteisiin erikoistuva tuotantolaitos rakennetaan Raumalle, Lakarin teollisuusalueelle. Investoinnin arvo on noin 80 miljoonaa euroa.

– Rauman kokonaispaketti oli selvästi paras vaihtoehdoistamme. Lakarin teollisuusalueella on valmis infrastruktuuri eli vesi-, jätevesi- ynnä muut järjestelmät, mikä nopeuttaa lupa-asioita, kertoo HKScanin toimitusjohtaja Hannu Kottonen.

Tuotantolaitoksen on arvioitu valmistuvan loppuvuoden 2017 aikana. HKScan käynnistää viranomaislupiin liittyvät hakuprosessit heti, ja ne pyritään saamaan päätökseen mahdollisimman nopeasti. Alustavia lupaselvityksiä on jo tehty.

Lakarissa vakuutti bioturvallisuus

Uusien tuotantotilojen myötä HKScanin tuotanto tehostuu ja tuotekehittely kasvaa. Ne korvaavat nykyisen tuotantolaitoksen Eurassa, jonka toiminta jatkuu uuden tuotantolaitoksen käyttöönottoon asti.

– Rauman tehdasalue on bioturvallisuuden kannalta hyvä, koska siinä ei ole välittömässä läheisyydessä broilertiloja. Mahdollisen eläintaudin iskiessä Lakarin alue on eristyksissä siitä, Kottonen sanoo.

Uusi broilertehdas työllistää valmistuttuaan noin 300 henkeä. Tuotantolaitoksesta kisasivat loppusuoralla Eura, Forssa, Rauma ja Säkylä.

Suosittelemme