Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tour de Helsingissä vakavasti loukkaantunut naispyöräilijä heräsi koomasta

Elokuun lopussa Tour de Helsingissä loukkaantunut pyöräilijä on herännyt koomasta ja päässyt hengityskoneesta. Hän on myös kyennyt puhumaan.

Pyöräily yleiskuvaa
Kuva: EPA
Suvi Hakkarainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Maantiepyöräilyn Tour de Helsinki sai ikävän käänteen elokuun lopussa, kun pyöräilijä loukkaantui vakavasti joukkokolarissa. Viiden pyöräilijän kolarissa pahimmin loukkaantui Akilles Road Cycling- seuran Hanna Lankinen, joka sai vakavan aivovamman. Hänet vaivutettiin uneen aivoihin kohdistuvien paineiden helpottamiseksi.

Reilun kuukauden jälkeen Lankinen on herännyt koomasta ja päässyt pois hengityskoneesta.

- Hanna on herännyt ja kykenee hengittämään nyt itse, hengityskoneesta on voitu luopua. Hän on myös jo puhunut, ja hän ilmiselvästi ymmärtää puhetta ja kykenee vastaamaan jokseenkin ymmärrettävästi. Huojentavaa on myös, että Hanna näyttäisi ymmärtävän, mitä hänelle on tapahtunut, sillä hän muistaa joutuneensa onnettomuuteen, seuran tiedotteessa kerrotaan.

Kokonaisuudessaan toipuminen tulee todennäköisesti kestämään vuosia eikä sen lopputulosta voida vieläkään ennustaa. Toivo hyvästäkin toipumisesta on virinnyt, ja juuri nyt suunta on enemmän kuin oikea.

- Nopeaa, jopa yllättävää, positiivista käännettä tervehditään suurella ilolla. Toivomme, että toipumisen suunta jatkuu yhtä positiivisena tulevina kuukausina. Hannan aivovamma on kuitenkin erittäin vaikea, ja toipuminen tulee vaatimaan yhä paljon aikaa. Toipuminen ei todennäköisesti tule olemaan lineaarista eteenpäin menoa, välillä toipumista tapahtuu harppauksin, kuten nyt, On myös varauduttava suoranaisiin takapakkeihin ja taantumiseen toipumisessa, seurasta muistutetaan.

Vakavaan vammaan johtaneesta onnettomuudesta on käynnissä poliisitutkinta, joka on kuitenkin ollut pattitilanteessa, kun loukkaantunutta pyöräilijää ei ole päästy kuulemaan.

Suosittelemme