Hyppää sisältöön

Alisa Vainiolla ei ole asiaa Rion maratonille – "Edes erikoislupahakemus ei menisi läpi"

Alisa Vainio vieraili Arto Nybergin talk show'ssa TV1:ssä sunnuntaina ja kertoi haaveistaan olympialaisissa kilpailemisesta. Rioon Vainiolla ei kuitenkaan ole asiaa edes erikoisluvalla, sillä hän on alaikäinen maratonille.

Alisa Vainio
Alisa Vainio kertoi Arto Nybergille olympiahaaveistaan.
Klaudia Käkelä

17-vuotiaan Alisa Vainion ennätysaika Joutsenon Kullervon maratonissa kiinnitti huomiota ulkomaita myöten ja lisäksi se herätti nuoressa juoksijassa toiveita Rion olympialaisissa juoksemisesta. Todellisuudessa olympiarajan rikkoneella, mutta reilusti alaikäisellä Vainiolla ei ole mitään asiaa olympiakentille.

Vainion pitäisi täyttää 20 ennen kisoja, jotta hän pääsisi juoksemaan maailman huippujen kanssa.

Yksittäisten urheilijoiden vuoksi ei tehdä näin suuria sääntömuutoksia.

Jarmo Mäkelä

– Säännöt perustuvat todistettuihin faktoihin ja niiden tarkoitus on suojella urheilijaa. Alisalla tavoitteita riittää monella muullakin tavalla vielä toistaiseksi, kommentoi Suomen urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

Vainio vieraili Arto Nybergin talk showssa TV1:ssä eilen sunnuntaina. Nuori urheilija puhui vieläkin suurella palolla olympialaisissa kilpailemisesta, vaikka Rioon Vainiolla ei ole asiaa edes erikoisluvalla.

– Asiasta on puhuttu Alisan ja hänen valmennuksensa kanssa. Emme näe mitään mahdollisuutta sille, että edes erikoislupahakemus menisi läpi. Yksittäisten urheilijoiden vuoksi ei tehdä näin suuria sääntömuutoksia, Mäkelä toteaa.

"Pystyn sietämään sitä tuskaa aika kauan"

Vainiolla itsellään on kuitenkin edelleen suuri nälkä ja Rion olympiarajan rikkominen ei ollut omiaan hillitsemään juoksuintoa. Kullervon maratonista jäi kaikesta päätellen hyvä maku. Vainio muisteli ensimmäistä maratonjuoksuaan Nybergin ohjelmassa.

– Olen halunnut jo kauan juosta maratonin. Oli siinä ja siinä iän suhteen, että oliko se liian aikaista. Menin kuitenkin juoksemaan, koska ylioppilaskirjoituksista oli paineita ja olin juuri ottanut kahdelta ruotsalaiselta pataan viikkoa aiemmin. Piti päästellä höyryjä, Vainio kertoo.

Vainio paljastaa Nybergille myös menestyksensä salaisuudet.

– Pystyn sietämään sitä tuskaa aika kauan, minulla on voimakas juoksuaskel ja kova halu kehittyä ja voittaa. Luulen, että leposykkeeni on siellä 38 tuntumassa, Vainio kertoo.

Suosittelemme sinulle