Hyppää sisältöön

Kotimaan Energia: Valheellinen puhelinmyynti ehdottomasti nykyohjeistuksen vastaista

Energiayhtiö Kotimaan Energia tutkii Rauman Energian esittämiä syytöksiä valheellisesta sähkön puhelinmarkkinoinnista. Toimitusjohtaja pitää mahdollisena, että kyseessä on yksittäisen puhelinmyyjän virhe

Kuva: Heidi Hannukainen / Yle

Aiemmin Suomen Energiayhtiö -nimellä toiminut sähköyhtiö Kotimaan Energia selvittää parhaillaan mahdollista telemarkkinoinnin väärinkäytöstä. Rauman Energia tiedotti viime viikolla Kotimaan Energian käyttäneen harhaanjohtavasti Rauman Energian nimeä myyntitarkoituksessa.

Kotimaan Energian toimitusjohtaja Kenneth Hedman vakuuttaa, että väärän tiedon käyttö telemarkkinoinnissa on ehdottomasti yhtiön nykysääntöjen vastaista.

Yhtiö aikoo selvittää puhelintallenteiden avulla, onko puhelinmyynnissä rikottu sääntöjä ja ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin. Hedman pitää mahdollisena, että kyseessä on yksittäisen puhelinmyyjän virhe.

Kyseenalainen maine tiukassa

Kotimaan Energian edeltäjällä Suomen Energiayhtiöllä oli kyseenalaisen sähkönmyyjän maine. Yrityksen omistajat ja koko johto vaihtui noin vuosi sitten.

Nykyisen toimitusjohtajan Kenneth Hedmanin mukaan toiminta on muuttunut omistajavaihdoksen myötä täysin entisestä, mutta huono maine seuraa sitkeästi.

Suosittelemme sinulle