Hyppää sisältöön

Turkin kurdipuolueen Demirtas: Murhaavasta valtiosta on tullut mafia

Vasemmiston ja kurdimielisen opposition järjestämällä rauhanmarssilla räjähti lauantaina aamupäivällä kaksi pommia.

Turkin kurdimielisen Kansojen demokraattisen puolueen (HDP) johtaja Selahattin Demirtas.
Turkin kurdimielisen Kansojen demokraattisen puolueen (HDP) johtaja Selahattin Demirtas. Kuva: Bertil Ericson / EPA
Paula Tapiola

Turkin kurdimielisen Kansojen demokraattisen puolueen (HDP) johtaja syyttää Turkin valtiota Ankaran lauantaisista pommi-iskuista, joissa kuoli ainakin 30 ja haavoittui 126. Turkin presidentti puolestaan syyttää iskuista terroristeja.

– Murhaava valtio on muuttunut mafiaksi, ja valtion mentaliteetti toimii sarjamurhaajan tavoin, HDP:n puoluejohtaja Selahattin Demirtas väitti.

Demirtas vertasi iskua Diyarbakirin iskuun kesäkuun vaalien alla. HDP:n vaalitilaisuudessa räjähti tuolloin kaksi pommia. Neljä ihmistä kuoli ja 80 joutui sairaalahoitoon räjähdyksissä.

Hän vertasi sitä myös Surucin heinäkuiseen iskuun. Kulttuurikeskukseen tehdyssä iskussa kuoli 32 ja haavoittui sata ihmistä. Iskusta on syytetty Isisiä.

– Onko mahdollista, että valtiolla ei ollut tietoa Diyarbarkirin ja Surucin iskuista?

– Onko mahdollista, että valtiolla, jolla on niin voimakas tiedusteluverkosto, ei ollut tietoa tämänpäiväisistä iskuista? Demirtas kyseli.

Vasemmiston ja kurdimielisen opposition järjestämällä rauhanmarssilla räjähti lauantaina aamupäivällä kaksi pommia. Ne räjähtivät lähellä Ankaran rautatieasemaa.

Suosittelemme sinulle