Hyppää sisältöön

Istanbulilaiset osoittavat mieltään Ankaran kaksoisiskusta: Valtio on tappaja

Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu on kiistänyt valtion sekaantumisen tuhoisaan kaksoisiskuun.

Mielenosoitus Turkin Istanbulissa.
Mielenosoittajat kokoontuivat hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen Istanbulissa lauantai-iltana. Mielenosoittajat syyttävät hallitusta Ankaran tuhoisasta kaksoisiskusta, jossa kuoli ainakin 86 ihmistä. Kuva: Tolga Bozoglu / EPA
Paula Tapiola

Tuhannet mielenosoittajat ovat kokoontuneet Istanbulin keskustaan. He syyttävät Turkin valtiota Ankaran kaksoisiskusta. Kaksi pommia räjähti rauhanmarssin aikana Ankaran rautatieaseman läheisyydessä, ja ainakin 86 ihmistä kuoli.

Uutistoimisto AFP:n mukaan noin kymmenentuhannen ihmisen joukko on osallistunut mielenosoitukseen. Mielenosoittajat ovat kantaneet kylttejä, joissa lukee "valtio on tappaja" ja "me tiedämme, keitä murhaajat ovat". Poliisi seuraa mielenosoitusta tarkasti, mutta väkivaltaisuuksilta on toistaiseksi vältytty.

Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu on kiistänyt valtion sekaantumisen tuhoisaan kaksoisiskuun. Hän arvioi, että kaksoisiskun takana olisivat itsemurhapommittajat, jotka kuuluvat joko ääri-islamistiseen Isis-järjestöön, Kurdistanin työväenpuolue PKK:hon tai vasemmistoradikaaliin DHKP-C-järjestöön.

Suosittelemme sinulle