Hyppää sisältöön

Presidenttiehdokkuutta suunnitteleva rap-tähti sai ohjeita Obamalta

Yhdysvaltalaisräppäri Kanye West on vihjailut asettuvansa ehdolle vuoden 2020 presidentinvaaleihin. Hyväntekeväisyystapahtumassa puhunut Barack Obama sanoi, että presidentin ura muistuttaa tosi-televisiota.

Kim Kardashian ja Kanye West punaisella matolla New Yorkissa 5. toukokuuta 2014.
Kim Kardashian ja Kanye West punaisella matolla New Yorkissa 5. toukokuuta 2014. Kuva: Justin Lane / EPA
Karoliina Kantola

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on vitsaillut rap-laulaja Kanye Westin suunnitelmista asettua presidenttiehdokkaaksi. Suuresta itsetunnostaan tunnettu West kertoi elokuussa MTV Video Music Award -gaalassa, että hän aikoo tavoitella presidenttiehdokkuutta vuoden 2020 vaaleissa.

Obama vitsaili Westin suunnitelmista puhuessaan San Fransiscossa pidetyssä hyväntekeväisyystapahtumassa, jossa rap-tähti esiintyi. Obaman mukaan presidenttiys muistuttaa toisinaan tosi-tv-ohjelmaa.

- Täällä on vietettävä paljon aikaa sellaisten henkilöiden kanssa, jotka käyttäytyvät kuin olisivat tosi-tv:ssä.

Vitsillä hän viittasi Kanye Westin vaimoon, tosi-tv-tähti Kim Kardashianiin. Toisaalta lausahdus saattoi olla myös näpäytys rebublikaaniehdokas Donald Trumpille, joka on tunnettu Diili-nimisestä tosi-tv-ohjelmasta.

Obama myös kritisoi huumorilla Westin uuden albumin nimestä, "You Have a Beautiful Dark Twisted Fantasy". Presidentin mukaan Westin ei kannattaisi puhua "kauniista kieroutuneesta haaveesta". Lisäksi Obama nauratti yleisöä huomauttamalla, että West on taustaltaan afroamerikkalainen.

- Luuletko tosisissasi, että tämä maa aikoo valita mustan miehen, jolla on presidentin uraa ajatellen hassu nimi?

San Fransiscon hyväntekeväisyystapahtumaan osallistui noin 1300 henkilöä, jotka olivat maksaneet pääsylipuistaan suuria summia aina noin 200:n ja 10 000 euron välillä.

Suosittelemme sinulle