Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Uteliaat pyörivät hätämajoituksen ympärillä Siilinjärvellä – turvapaikanhakijat kiinnostavat paikallisia

Siilinjärven Tarinaan on saapunut viikonlopun aikana 149 turvapaikanhakijaa. Järjestyshäiriöitä alueella ei ole ollut, kertoo Setlementti Puijolan toiminnanjohtaja Eija Teerineva.

Tarinan sairaala Siilinjärvellä
Kuva: Sakari Partanen / Yle
Helmi Nykänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Siilinjärvelle tyhjilleen jääneeseen Tarinan sairaalaan on saapunut viikonlopun aikana noin 150 turvapaikanhakijaa. He saapuivat kolmessa vaiheessa, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Setlementti Puijolan toiminnanjohtaja Eija Teerineva sanoo, että lähiaikoina Tarinaan saattaa tulla vielä yksi bussillinen turvapaikanhakijoita.

– Mutta aikataulusta ei ole vielä tietoa. Tällä hetkellä patjat ovat loppuneet. Koko ajan tehdään valmisteluja ja remonttia lisätulijoita varten, Teerineva kertoo.

Tarinan avaaminen turvapaikanhakijoiden hätämajoitustiloiksi on herättänyt uteliaisuutta paikkakunnalla. Myöhemmin paikasta on tarkoitus tulla Pohjois-Savon ensimmäinen ja paikkamäärältään Itä-Suomen suurin vastaanottokeskus.

Teerinevan mukaan Tarinan ympärillä on käynyt paljon paikkakuntalaisia.

– Ihmiset ovat kiinnostuneita. Mitään järjestyshäiriöitä ei ole ollut, mutta seuraamme tilannetta, että pitääkö sille tehdä jotakin, Teerineva sanoo.

Kaikki tulijat ovat miehiä. Suurin osa heistä on Irakista, mutta tulijoita on Afganistanista, Syyriasta, Iranista, Bangladeshista, Algeriasta ja Marokosta.

Suosittelemme sinulle