Hyppää sisältöön

Van Persien nolo oma maali viimeinen sinetti - Hollanti ulkona EM-kisoista

Tappio Tshekille ja Turkin voitto Islannista tarkoittavat karua faktaa: viime vuoden MM-pronssimitalisti ei pelaa ensi kesän EM-turnauksessa.

Robin van Persie puski viime vuoden MM-kisojen näyttävimmän maalin, mutta tiistaina hollantilainen puski oranssipaidat ulos EM-turnauksesta. Kuva: EPA
Manu Myllyaho

Hollanti jäi ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-turnauksen sitten vuoden 1984, kun alankomaalaiset hävisivät kotonaan Tshekille lukemin 2-3.

Kisapaikkaan yltääkseen oranssipaitojen olisi tarvinnut voittaa kotonaan Tshekki ja toivoa samalla Islannin voittoa Turkista. Kumpikaan tuloksista ei toteutunut, joten Hollanti jäi kauas kisapaikasta.

Hollannin ja Tshekin välinen ottelu ratkesi, kun lähes yksin omalla rangaistusalueella ollut Robin van Persie puski pallon nolosti omaan maaliin reilun tunnin pelin jälkeen. Tulppaanimaa ei enää 0-3-tappioasemasta noussut Klaas-Jan Huntelaarin ja van Persien osumista huolimatta.

Myös Turkki kaatoi omassa ottelussaan Islannin 1-0.

Suoraan EM-kisoihin etenevät A-lohkosta Islanti ja Tshekki sekä Turkki parhaana lohkokolmosena. Viime vuoden MM-kisojen pronssijoukkue Hollanti on ulkona Ranskan lopputurnauksesta.

Päivitys 17.00: Turkki lunasti paikan EM-lopputurnaukseen parhaana lohkokolmosena.

Suosittelemme sinulle