Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Onnenkyyneleitä kiipelyseinällä – uusi kiipeilykeskus moninkertaisti harrastajamäärän

Boulderointi on kiipeilyharrastuksen muoto, jota pääsee kokeilemaan ilman aiempaa kokemusta tai välineitä. Lappeenrannassa kiipeilykeskuksen avaaminen on kasvattanut harrastajien määrän lyhyessä ajassa muutamista kymmenistä useisiin satoihin.

Seinäkiipeilyä Lappeenrannassa
Kuva: Vilma Hannén / Yle
Antje Tolpo
Avaa Yle-sovelluksessa

– Välillä täällä onnenkyynel vierii itse kunkin silmäkulmasta, sanoo lappeenrantalasen kiipelyhalli BoulderSaimaan perustaja ja yrittäjä Tuomo Lankinen.

Koskettavia hetkiä on koettu esimerkiksi silloin, kun vähemmän liikunnallinen lapsi on ponnistellut kiipeilyseinää ylös jo hyvän tovin ja sitten vihdoin onnistuu pääsemään huipulle. Joku löytää yhden kokeilukerran perusteella elämänsä lajin.

Jos lapselle näyttää kiipeilytelineen tai tikapuut tai sohvan, niin kyllä hän kiipeää.

Tuomo Lankinen

Meneillään oleva koululaisten syysloma on tuonut kiipeilykeskukseen tavallisuudesta poikkeavaa vilskettä. Arki-iltoina keskuksen seiniä kiipeilee yleensä vakituisten harrastajien joukko, mutta tällä viikolla asiakkaina ovat olleet lapset ja lapsiperheet. Kiipeily on yrittäjä Tuomo Lankisen mukaan lapsille luontainen tapa liikkua.

– Jos lapselle näyttää kiipeilytelineen tai tikapuut tai sohvan, niin kyllä hän kiipeää. Lapsia ei täällä keskuksessakaan tarvi kovin paljon neuvoa.

Kiipeilykeskus BoulderSaimaa viettää pian 2-vuotissynttäreitään. Ennen BoulderSaimaata Lappeenrannasta ei Lankisen mukaan löytynyt kunnon sisäseiniä kiipeiltäväksi. Harrastajien joukko koostui muutamasta kymmenestä innostuneesta.

Muutamassa vuodessa aktiivisten kiipeilijöiden määrä on moninkertaistunut. Kiipeilykeskus isännöi myös kansainvälisen tason kilpailuja.

Suosittelemme