Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Uskomattoman nousun pääarkkitehti laittoi ennätyskirjat uusiksi

SPV:n kapteeni Ville Kuusela laittoi Salibandyliigan historiatilastot uusiksi hurjalla tulituksellaan.

SPV juhlii.
SPV:n maalijuhlan pääarkkitehtina toimi Ville Kuusela (kesk.). Kuva: Salibandyliiga / Topi Naskali.
Suvi Hakkarainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Seinäjoen Peliveljien ja Tapanilan Erän välisessä ottelussa saatiin uusi nimi historiatilastoihin. SPV:n hurjaan nousuun piiskannut Ville Kuusela kirjasi itsensä peräti kolmen tilastokategorian kärkipaikalle.

Kuusela nousi kaikkien aikojen nopeimmaksi kolmen maalin tekijäksi. Kuuselan neljästä maalista kolme viimeistä syntyivät vain 44 sekunnissa. Aiempi ennätys, minuutti ja 10 sekuntia oli Mikko Helasen nimissä kymmenen vuoden takaa.

Kuusela rikkoi samalla myös Lasse Riitesuon nimissä olleen ennätyksen neljän maalin tekijänä. Riitesuo käytti vuonna 2004 neljään maaliin 4.29 minuuttia, kun Kuusela kulutti pelikellloa vain 3 minuuttia ja 44 sekuntia.

Lisäksi Kuusela otti haltuunsa yhden pelin aikana koko kauden kattavan tilaston ykköspaikan. Hänestä tuli eniten maaleja kauden aikana ilman maalivahtia tehnyt pelaaja. Entinen ennätys, kolme maalia, oli Jani Kososen ja Kuuselan seurakaveri Jyrki Holopaisen nimissä. Nyt ennätys on neljä maalia.

SPV esitti hurjan kirin Salibandyliigassa, kun se nousi kuuden maalin takaa-ajoasemasta Erää vastaan tasoihin. Aikaa kuuden maalin tekemiseen meni alle neljä minuuttia ja ne kaikki syntyivät ilman maalivahtia.

Suosittelemme sinulle