Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kyläyhdistys kerää omenoilla ja kalenterilla rahaa leikkikentän rakentamiseen

Keminmaan Hirmulan, Ilmolan ja Maulan yhteinen kyläyhdistys Hilma kylät ry päätti pyytää kunnalta leikkivälineet lakkautetun kyläkoulun pihalle. Kunnalta löytyikin varastosta uudet leikkivälineet, mutta niiden pystytykseen kyläläiset tempaavat nyt varoja.

Nea Palokangas ja Toni Moilanen kokeilivat 30-luvun luokkaa. Nean mielestä nykypulpetit ovat tilavampia.
Kuva: Kati Siponmaa / Yle
Minna Aula
Avaa Yle-sovelluksessa

Keminmaan itäpuolen kylien yhteinen yhdistys Hilma kylät ry porskuttaa aktiivisella porukalla eteenpäin. Hirmulan, Ilmolan ja Maulan kylien yhteinen kyläyhdistys järjestää toimintaa Ilmolan koululla.

Koska kylissä on paljon lapsiperheitä, päätti yhdistys viime keväänä kysyä kunnalta leikkivälineitä lakkautetun Ilmolan koulun pihalle.

– Oltiin asiasta kuntaan yhteydessä ja Keminmaan kunnalla oli varastossa uudet leikkivälineet, jotka kunta sitten päätti lahjoittaa tänne meille, sanoo Hilma kylät ry:n jäsen Päivi Joutsenvaara.

Leikkikenttien säännöistä

Leikkivälineiden pystyttäminen on tarkoitus aloittaa ensi keväänä. Ilmolan koululle on tulossa muun muassa keinu, kiipeilyteline, liukumäki ja hiekkalaatikko. Sitä ennen yhdistyksen täytyy kerätä varoja, koska leikkikentän perustusten ja puitteiden tulee olla kunnossa.

– Sehän ei ole niin vaan, että laitetaan leikkivälineet pystyyn. Leikkivälineiden alla tulee olla turvahiekkaa vähintään 30 sentin kerros. Ja koska se on vesistön läheisyydessä, tulee alue olla myös aidattu, Joutsenvaara sanoo.

Kalenteriin kyläläisten ottamia valokuvia

Rahaa yhdistys kerää talkoovoimin. Yhdistys myy omenoita, järjestää myyjäisiä ja tekee kyläläisten oman kalenterin myyntiin. Kalenteriin on jo tullut hyvin kyläläisten ottamia valokuvia, joista valitaan sitten parhaimmat.

– Tarkoitus on ehkä järjestää äänestys parhaista kuvista, Joutsenvaara pohtii.

Kyläläiset voivat myös vapaaehtoisesti tukea leikkikentän rakentamista. Kunta ei osallistu leikkikentän pystytyskustannuksiin eikä ota korjaus- ja kunnossapitovastuuta itselleen.

Suosittelemme sinulle