Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Suomalainen liikuntasimulaattori myytiin Saksaan – "Peli on nyt avattu"

Saksan Olympiavalmennuskeskus on ottanut käyttöönsä Suomessa kehitetyn liikuntasimulaattorin. Kajaanilaisyritys hakee näkyvyyttä myös kotimaassa. Se on valittu mukaan finaaliin, jossa haetaan Suomen kovinta kasvuhakuista yritystä.

Valkokankaalla on virtuaalinen maailma, jossa kuntoilija voi liikkua.
Kuva: CSE Entertainment
Tiia Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaisen CSE Entertainmentin kehittämä Athene Exergaming, virtuaalimaailmaan sijoittuva kuntoiluohjelma, on myyty Saksan Olympiavalmennuskeskuksen käyttöön. Kauppa on päänavaus Kajaanissa kehitetylle tuotteelle.

– Peli on nyt avattu, ensimmäiset ulkomaille myydyt laitteet asennettiin Saksassa toukokuussa. Olemme tehneet kahden vuoden ajan paljon töitä. Meillä on maailmalla aika paljon jälleenmyyjiä, mutta se ottaa aikaa, ennen kuin se näkyy numeroina, kertoo toimitusjohtaja Veli-Matti Nurkkala.

Saksassa virtuaalimaailmaan sijoittuva kuntoiluohjelma on herättänyt kiinnostusta, koska se mahdollistaa harjoittelun realistisissa kilpailuolosuhteissa. Esimerkiksi vuoden 2018 Etelä-Korean talviolympialaisten hiihtoreitit ovat harjoiteltavissa ohjelman avulla.

– Olosuhteet erityisesti maastohiihdossa ovat haasteelliset. Käytännössä voimme harjoitella vaikka Suomessa poistumatta valmennuskeskuksesta, tutkija Walter Rapp Freiburgin Olympiavalmennuskeskuksesta sanoo.

Athene Exergaming on kuntosaleille, kuntoutukseen ja huippu-urheilijoille kehitetty tuote, jossa kuntosalilaitteet, virtuaaliympäristö ja pelit yhdistyvät erilaisissa kokoonpanoissa kuten juoksumatoissa, kuntopyörissä ja soutulaitteissa.

Kova seura huimaa entistä urheilijaa

CSE Entertainment on valittu mukaan Jyväskylässä 22.-23. lokakuuta 2015 pidettävään Kasvu Openin finaaliin. Yrittäjyyskilpailussa haetaan Suomen kovinta kasvuhakuista yritystä.

– Meillä on jännät paikat. 80 yritystä esittelee toimintaansa ja esittelyyn on aikaa kaksi minuuttia. Urheilijana tavoitteenani oli aina palkintosijat, mutta nyt olemme kovassa seurassa.  On hyvä, jos pääsemme 12 parhaan kasvuyrityksen joukkoon, toimitusjohtaja Veli-Matti Nurkkala kertoo.

– Kasvu Openissa on mukana viisi kainuulaista edustajaa eri aloilta, toivottavasti Kainuuseen tulee menestystä, Nurkkala jatkaa.

Suosittelemme