Hyppää sisältöön

Äitiyspakkaus kasataan nyt Raumalla – kuolalapuista uusiin leluihin

Äitiyspakkaus avataan innolla joka vuosi kymmenissä tuhansissa suomalaiskodeissa. Pakkaus muuttuu vuosittain. Tuleva sisältö on tarkoin varjeltu salaisuus. Äitiyspakkausten kasaaminen on nyt siirtynyt Raumalle. Siellä on jo saatu vihiä uudesta sisällöstä. Vauvoille on luvassa ainakin uusi lelu.

Äitiyspakkauksen pakkaamista Logistikas Hankinta Oy:n tiloissa Raumalla. Marja Iisakkala pakkaa pakkausta.
Päivi Meritähti

Äitiyspakkaus on pysynyt vuosikausia perustarvikkeiltaan samanlaisena, mutta joka vuosi siihen tehdään myös pieniä muutoksia. Tämän vuoden hittituote oli pakkausten kokoamisesta vastaavan Jaana Lainion mukaan kuolalappu. Ensi vuoden pakkauksen sisältöä hän ei saa vielä paljastaa, mutta pienen vihjeen hän uskaltaa antaa.

– Uuteen pakkaukseen on tulossa hyvin erityyppinen lelukategoriaan kuuluva tuote. Se selviää tarkemmin, kun Kela paljastaa sisällön alkuvuodesta.

Kymmeniä tuhansia pakkauksia

Äitiyspakkausten kokoaminen siirtyi viime kesänä Kankaanpäästä Raumalle. Reimalta löytyi Jaana Lainion mukaan töitä entisille työntekijöille. Pakkausten koonnista nykyään vastaava Logistica Oy palkkasi Raumalle useita uusia työntekijöitä. Äitiyspakkausten suosio pitää heidät kiireisinä.

– Täältä kulkee vuositasolla noin 40 000 pakkausta. Se on keskimäärin 750 pakkausta joka viikko, Jaana Lainio kertoo.

Kela tekee päätöksen pakkausten sisällöstä, mutta Logistica Oy huolehtii tuotteista niiden tilauksesta lähtien.

– Me tilaamme ja varastoimme tuotteet, valvomme niiden laatua, pakkaamme ne ja toimitamme eteenpäin asiakkaille, Lainio kertoo.

Maanantaikappaleen tilalle saa uuden

Jaana Lainio kertoo asiakkaiden olevan pääsääntöisesti tyytyväisiä pakkausten sisältöön. Joskus laadusta tulee silti valituksia.

– Useimmiten palaute liittyy laatuun. Volyymi on niin valtava, että emme pysty jokaista saumaa ja neppiä tarkastamaan. Jos laatuvirheitä löytyy, otamme yhteyttä toimittajaan ja lähetämme asiakkaalle uuden tuotteen tilalle.

Suosittelemme sinulle