Hyppää sisältöön

Docventures-kaksikko sai Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon

Suomen Kuvalehden journalistipalkinto myönnettiin nyt 41. kerran. Kunniamaininnan sai valokuvaaja Caj Bremer.

Kuva: Jarmo Siivikko / Yle

Docventures-ohjelman Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat saaneet Suomen Kuvalehden jakaman vuosittaisen journalistipalkinnon.

Otavan Kirjasäätiön tuella annettava 10 000 euron suuruinen palkinto myönnetään erityisen vaikuttavasta journalistisesta toiminnasta.

Palkintoperusteiden mukaan toimittaja Rantala ja ohjaaja Milonoff ovat "uudistaneet televisiodokumentin lajityyppiä". Lisäksi perusteissa todetaan, että kaksikko on onnistunut tekemään vakavasta kiinnostavaa ja tärkeästä trendikästä. Erityisen ansiokasta on se, että "dokumenttien ympärille on syntynyt laaja ja intohimoisesti asiaan suhtautuva yhteisö”.

41. kerran jaettavan palkinnon molemmat saajat ovat 41-vuotiaita. He ovat tehneet dokumentteja vuodesta 2002, ensin Sub-kanavalla Madventures-sarjassa ja vuodesta 2013 Ylen TV2:lla Docventures-sarjaa.

Madventures-sarjan oikeudet on myyty lähes 200 maahan. Docventures-ohjelmalla on ollut parhaimmillaan jopa 400 000 katsojaa.

Kunniamaininta Caj Bremerille

Palkintolautakunta myönsi myös yhden kunniamaininnan. Sen sai valokuvaaja, akateemikko Caj Bremer elämäntyöstään valokuvan parissa.

Jo 1950-luvulla uransa aloittanut Bremer on työskennellyt valokuvaajana, kuvajournalismin opettajana ja taitelijaprofessorina.

Suosittelemme sinulle