Hyppää sisältöön

Ville Haapasalo yllättyi Venäjän muutoksesta: Propaganda vaikuttaa kansaan

Näyttelijä-juontaja Ville Haapasalo sanoo, että ilmapiiri on muuttunut Venäjällä selvästi Ukrainan kriisin alkamisen jälkeen.

Ville Haapasalo
Näyttelijä Ville Haapasalo on hurahtanut georgialaiseen ruokaan - ja toi aamu-tv:seen mukanaan georgialaista juustoleipää. Haapasalo myös kertoi millaisia tunnelmia Venäjällä on, nimittäin uusi Volga 30 päivässä -ohjelma on jo kuvattu.
Antti Pilke

Venäjää uuden tv-sarjansa kuvauksissa kiertänyt Ville Haapasalo sanoo, että ihmisistä on tullut varautuneita viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Venäjällä tunnettu Haapasalo havaitsi, että muutos näkyi "äiti-Venäjän keskellä", jossa hän kulki tehdessään Volga 30 päivässä -sarjaa. Se alkaa Yle Teemalla vuodenvaihteen jälkeen.

– Se oli yllätys minulle, että ihmiset ovat varautuneita mitä sanovat. Samaa ei ole aikaisemmilla matkoilla huomattu, Haapasalo sanoi Ylen aamu-tv:ssä perjantaina.

– Propaganda Venäjän televisiossa on ollut hyvin vahvaa viimeiset puolitoista vuotta. Sieltä on työnnetty hyvin omalaatuista asiaa ulos. Totta kai se vaikuttaa kansaan.

Haapasalo kertoi, että ilmapiirin muutos vaikutti myös ohjelman kuvauksissa, joissa piti hänen mukaansa jättää "jotakin pois" sen takia mitä ihmiset puhuivat.

Haapasalo tarkensi vain, että hän yrittää miettiä asiaa ohjelmassaan esiintyvien ihmisten kannalta.

– Näissä tilanteissa mietin aina sitä, etten saata ihmistä kiusalliseen tilanteeseen, jossei hän ole tajunnut mitä puhuu. Ohjelmathan katsotaan hyvin tarkasti Venäjällä, hän sanoi ja viittasi ainakin Venäjän suurlähetystöön.

Haapasalo korosti, että kyseessä on viihdeohjelma.

– Mehän emme ole (ohjelmassa) mitenkään poliittisia, enkä haluaisikaan olla.

Suosittelemme sinulle