Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Perussuomalaisia vastaan kapinointi tuli kalliiksi – erotetulle jäsenelle 60 000 euron lasku

Perussuomalaisista erotettu Seppo Hauta-aho hävisi puolueen kanssa käymänsä kiistan tänään Helsingin hovioikeudessa. Hauta-aho joutuu maksamaan myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut.

Janakkalalainen puolueaktiivi Seppo Hauta-aho virittää kapinaa Perussuomalaisten johtoa vastaan.
Janakkalalainen puolueaktiivi Seppo Hauta-aho virittää kapinaa Perussuomalaisten johtoa vastaan. Kuva: Yle
Tuomas Kerkkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten entinen jäsen Seppo Hauta-aho on hävinnyt puoluetta vastaan käymänsä riidan käräjäoikeuden lisäksi myös hovioikeudessa.

Janakkalalainen Seppo Hauta-aho olisi halunnut, että perussuomalaiset olisi käsitellyt puolueen tukisäätiömallia vuoden 2013 puoluekokouksessaan. Hän ei kuitenkaan saanut oman tulkintansa mukaan tähän mahdollisuutta.

Käräjäoikeuden mukaan puoluekokous ei voinut puolueen sääntöjen perusteella käsitellä Hauta-ahon esittämää asiaa. Käräjäoikeus katsoi myös, että Hauta-aholla ei ollut oikeutta tuoda asiaa suoraan puoluekokouksen ratkaistavaksi. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Hauta-aho joutuu korvaamaan Perussuomalaiset rp:n oikeudenkäyntikuluja hovioikeudessa vajaalla 2 500 eurolla. Jo ennestään hänellä on maksettavanaan 55 800 euron korvaukset oikeudenkäyntikuluista käräjäoikeudessa.

Hauta-aho kuuli tuomiosta Ylen toimittajalta perjantaina aamupäivällä. Hän sanoo, että hovioikeuden päätös ei ollut yllättävä. Hän harkitsee valitusluvan hakemista korkeimmasta oikeudesta.

"Tarpeeton ja turha projekti on nyt onneksi loppuun käsitelty." - puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo

– Kyllä tämä väärä päätös pitäisi saada korjattua. Pidän valitusluvan hakemista melko todennäköisenä, hän sanoo.

Ennen riidan viemistä oikeuteen Hauta-aho oli lähettänyt useille perussuomalaisten johtohenkilöille kirjeen, jossa hän vaati puolueen tukisäätiölle lainatun 1,7 miljoonan euron palauttamista puolueelle.

Loppuvuodesta 2012 lähetetyn kirjeen sai tiedokseen myös 1 500 puolueen jäsentä. Perussuomalaiset erotti Seppo Hauta-ahon puolueen jäsenyydestä viime vuodenvaihteessa. Hän sanoo pettyneensä hallituspuolueen nykylinjaan.  

– En halua olla jäsen puolueessa, joka kääntää takkiaan 180 astetta, hän toteaa.

Puolue on tyytyväinen hovioikeuden ratkaisuun.

– Tarpeeton ja turha projekti on nyt onneksi loppuun käsitelty, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo.

Suosittelemme