Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kehno laitosruoka kismittää Kaivannon turvapaikanhakijoita

Kangasalan Kaivannossa turvapaikanhakijat päässevät kohta keittiöhommiin ja kauhan varteen. Kaivannossa toimii SPR:n transit-keskus.

Kaivannon transit-keskus, ohjetaulu ruokailuvälineistä
Kuva: Yle / Marko Melto
Ulla Meriläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaivannon sairaalaan majoitetut turvapaikanhakijat  haluaisivat itse osallistua ruuan valmistukseen. Suomalainen laitosruoka ei maistu kaikille.

– Miehet ovat järjestäneet pihalla pienimuotoisen mielenilmaisun. Heidän mielestään suomalainen ruoka on joskus pahaa, koska he ovat oppineet syömään kotonaan Irakissa erilaista ruokaa, kertoo apulaisjohtaja Katja Ala-Kapee  SPR:n Kaivannon transit-keskuksesta.

Heidän mielestään suomalainen ruoka on joskus pahaa, koska he ovat oppineet syömään kotonaan Irakissa erilaista ruokaa.

Katja Ala-Kapee

– Olemme keskustelleet asukkaiden kanssa. Pyrimme tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan ottamaan heidät mukaan laittamaan ruokaa. Aiomme ottaa sen osaksi työtoimintaa.

Ala-Kapeen mukaan Kaivannossa turvapaikanhakijoille tarjotaan tavallista suomalaista laitosruokaa - perunoita, makaroonia, keittoja, kastikkeita, broileria, riisiä.

Mielipiteiden vaihto on pysynyt rauhallisena

Tilanne Kaivannossa on koko ajan ollut rauhallinen ja turvapaikanhakijat myös kiittävät Suomea.

Pyrimme tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan ottamaan heidät mukaan laittamaan ruokaa osana työtoimintaa.

Katja Ala-Kapee 

– Väärinymmärryksiä on lopulta aika vähän, kuittaa Ala-Kapee.

SPR avasi syyskuussa transit-keskuksen Kangasalan Kaivannon sairaalan tiloihin. Keskus on tarkoitettu tilapäistä majoittumista varten.

Mielenilmauksesta kertoi ensin Aamulehti.

Suosittelemme