Hyppää sisältöön

Palestiina: Pikkuvauva kuoli Israelin kyynelkaasusta

11 israelilaista ja 66 palestiinalaista on kuollut syyskuun puolivälissä käynnistyneissä levottomuuksissa.

Palestiinalaiset nuoret heittelivät Israelin sotilaita kivillä Hebronissa Länsirannalla 30. lokakuuta 2015. Kuva: Abed Hashlamoun / EPA
Paula Tapiola

Kahdeksan kuukauden ikäinen poikavauva on kuollut Israelin armeijan käyttämästä kyynelkaasusta, kertoo Palestiinan terveysministeriön tiedottaja. Vauva altistui kyynelkaasulle kotonaan Betlehemissä Länsirannalla, kun kiviä heittelevät palestiinalaisnuoret ja Israelin sotilaat ottivat yhteen lähistöllä.

Länsirannalla on ollut muutenkin levotonta. Kaksi puukkoja kantavaa palestiinalaismiestä juoksi Israelin tarkastusasemaa kohti. Israelin sotilaat ampuivat toisen miehistä kuoliaaksi ja haavoittivat toista vakavasti, kertoo poliisi.

Jerusalemissa palestiinalainen mies puukotti ja haavoitti amerikkalaista miestä. Hyökkäys tapahtui lähellä kevyen raideliikenteen asemaa. Poliisi, turvamiehet ja siviilit ampuivat hyökkääjän kuoliaaksi, kertoo poliisi.

Palestiinalaisten hyökkäykset israelilaisia vastaan alkoivat syyskuun puolivälissä. 11 israelilaista ja 66 palestiinalaista on kuollut hyökkäyksissä.

Suosittelemme sinulle