Hyppää sisältöön

Video: Näin koverrat Halloween-kurpitsan

Kurpitsa on löytänyt tiensä suomalaisten pöytään lokakuun lopussa. Oranssia hedelmää voi käyttää niin ruoissa kuin koverrettuna lyhtynä. Koverretun lyhdyn tarkoitus on säikyttää pahat henget pois.

Halloween-kurpitsa.
Katso videolta miten kiinalaistaustainen Geng-Sheng Liang kovertaa kurpitsan ammattilaisen ottein.

Halloween on innostanut suomalaiset koristelemaan pyhäinpäivän pöytänsä uudella tavalla. Nyt monta pyhäinpäivän illallista koristellaan Halloween-lyhdyin. Halloween-lyhdyn tarkoitus on säikyttää pois pahat henget, joita saattaa liikkua pyhäinpäivän alla.

Lyhdyksi käytetyn kurpitsan siemenet voi ottaa talteen – pestä, kuivata ja paistaa pannulla tai uunissa. Siemenet kärähtävät helposti, joten varovaisuutta. Kaksikymmentä minuuttiakin 200:ssa asteessa saattaa olla liikaa.

Lopuksi siemenet voi maustaa muun muassa suolalla, chilillä tai hunajalla.

– Syödä vaikka televisiota katsoessa, sanoo Stockmannin hedelmä- ja vihannesosaston myyjä Geng-Sheng Liang.

Lyhdyn liha ruoaksi

Kun kurpitsalyhty on elämänsä elänyt, sen lihan voi vielä käyttää kurpitsaherkkujen tekoon. Muun muassa kurpitsapyreeseen, joka käy lisäkkeeksi liha- ja kalaruoille. Toki parasta on, että ostat erilliset kurpitsat lyhdyiksi ja ruokaan. Näin lyhdystä on iloa pidempään.

Ja toimittajan kokemus on, että lyhty kutistuu, joten hedelmän liha ei houkuta enää ruoanlaittoon. Lyhty pysyy hyvänä ainakin viikon. Lyhdyn sisälle voi laittaa tuikkukynttilän – tai led-valon, jos haluaa ettei kurpitsan hattu kärähdä.

Suosittelemme sinulle