Hyppää sisältöön

Vastaanottokeskuksessa mielenilmaus – ohuet patjat lattialla ja yksitoikkoinen ruoka suututtivat turvapaikanhakijat Kihniössä

Aamulehden mukaan turvapaikanhakijat marssivat ulos huonojen olojen vuoksi. Vastaanottokeskuksen toiminnasta vastaa Pihlajalinna.

Kuva: Marjut Suomi / Yle

Turvapaikanhakijat ovat osoittaneet mieltään huonojen olojen vuoksi Kihniön vastaanottokeskuksessa. Asiasta kertoi ensin Aamulehti. Lehden tietojen mukaan keskukseen majoittuneet lapsiperheet marssivat ulos maanantaina iltapäivällä.

Pihlajalinnan viestinnästä ja markkinoinnista vastaava johtaja Terhi Kivinen kertoo Yle Tampereelle, että vastaanottokeskuksen vastaavan ohjaajan mukaan tilanne Kihniössä on rauhallinen.

– Osa vastaanottokeskuksen asiakkaista on tyytyväisiä, osa taas ei, hän sanoo.

– Ruokapalvelusta on saatu negatiivista palautetta, samoin sänkyjen puuttumisesta.

Aamulehden tietojen mukaan turvapaikanhakijat nukkuvat Kihniössä ohuilla patjoilla lattialla. Terhi Kivisen mukaan vastaanottokeskukseen on tilattu sängyt jo ennen sen avaamista. Niiden odotetaan saapuvan lähipäivinä.

Ruokapalveluihin sen sijaan Pihlajalinna ei lupaa parannusta.

– Aivan kaikkia yksilöllisiä toiveita ei valitettavasti aina voida toteuttaa, Terhi Kivinen sanoo.

Kihniön vastaanottokeskukseen on majoitettu noin 100 turvapaikanhakijaa. Hakijat ovat pääosin lapsiperheitä.

Vastaanottokeskuksissa on osoitettu mieltä aiemminkin. Viime perjantaina turvapaikanhakijat osoittivat mieltään Kaivannon sairaalassa Kangasalla. Myös silloin syynä oli tyytymättömyys ruokaan.

Suosittelemme sinulle