Hyppää sisältöön

Salainen agentti tunkeutuu pelifirmaan ruokalähetiksi naamioituneena – Tampere mainostaa itseään nettivideolla

Tamperetta kansainvälisille yrityspäättäjille mainostava video pyörii marraskuussa Finnairin lennoilla.

Ruutukaappaus Tampereen markkinointivideosta Youtubessa
Kuva: Tampereen seudun kehitysyhtiö Tredea
Antti Palomaa

Tampereen seudun kehitysyhtiö Tredea on teettänyt lennokkaan videon (siirryt toiseen palveluun) Tampereen seudun bisnesmahdollisuuksista.

Vajaan puolentoista minuutin ”Tampere Undercover” -video on kuvattu agenttielokuvien tyyliin. Videolla mustaan pukuun ja mustiin laseihin pukeutunut vakooja saa tehtäväkseen raportoida Tampereen yrityselämästä.

Matalalla, käheällä äänellä englantia puhuva agentti vierailee salaa muun muassa Kalmarin satama-automaation testausalueella Tampereen Ruskossa.

Pelifirma Colossal Orderin toimistoon hän pääsee kokinhattuiseksi ruokalähetiksi naamioituneena. Videolla vilahtaa myös muun muassa Tampereen teknillisen yliopiston lasertutkijoita.

Lopulta agentti tulee siihen johtopäätökseen, että ”Tampereella tapahtuu isoja asioita.” Hänen mielestään yliopiston ja yritysten yhteistyö toimii kuin Piilaaksossa paitsi, että se on vieläkin monipuolisempaa.

Video pyörii Finnairin lennoilla

Myös Tampereen seutu on muokannut markkinointiaan verkon ja sosiaalisen median vaatimusten mukaiseksi. Netin videopalvelussa YouTubessa julkaistu agenttivideo on yksi esimerkki tästä.

– Rakennamme tästä eteenpäin koko ajan niin, että meillä on omat kanavamme hyvässä kunnossa ja sitten löydämme kanavat, joista esimerkiksi kansainvälisten yritysten päättäjät hakevat tarvitsemansa bisnestiedon, sanoo johtaja Petri Nykänen Tampereen seudun kehitysyhtiöstä Tredeasta.

YouTuben lisäksi mainosvideo pyörii tämän kuun ajan Finnairin kansainvälisillä lennoilla.

– Kohteena ovat sellaiset bisnesmatkaajat, joilla on jokin syy tulla Suomeen ja jotka saattavat jäädä Helsinkiin. Pyrimme tuomaan Tampereen niin kiinnostavasti esiin, että he tarkistavat, että minkä tyyppinen paikka tämä on, Nykänen sanoo.

Finnairin lennoilla noin puolet matkustajista on suomalaisia, puolet muualta. Bisnesmatkustajia heistä on 40 prosenttia.

Nykäsen mukaan videon tekoon on käytetty joitakin kymmeniä tuhansia euroja. Hän luonnehtii satsausta merkittäväksi osaksi Tredean tämän vuoden kansainvälisiin vaikuttajiin kohdistuvaa markkinointia.

Suosittelemme sinulle