Hyppää sisältöön

Konepistoolikuvan jakaminen liikaa kaupungille – valtuutettu halutaan hyllyttää

Kotkalainen kaupunginvaltuutettu Mertsu Merivirta (ps.) jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan Suomi-konepistoolista ja tekstin jossa kehotettiin tervehtimään maahanmuuttajia perinteitä kunnioittaen. Perussuomalaisten ryhmälle esitetään, että se pidättäisi valtuutetun kaikista luottamustoimista määräajaksi.

Facebook-sivu, jonka päällä aseen kuva
Kuva: Vilma Hannén / Yle
Valtteri Kykkänen

Kotkan kaupunginhallitus on suosittamassa perussuomalaisten valtuustoryhmälle, että se päättäisi pidättää valtuutettunsa Mertsu Merivirran määräaikaisesti kaikista kaupungin luottamustoimista. Merivirta istuu myös kaupunginhallituksessa. Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf tekee esityksensä maanantain kaupunginhallituksen kokouksessa.

Syynä hyllytykseen on Merivirran viime viikolla Facebookissa jakama kuva. Kuvassa on Suomi-konepistooli ja teksti jossa kehotetaan tervehtimään maahanmuuttajia Suomen perinteitä kunnioittaen.

Kotkan kaupungin johto tuomitsi tuoreeltaan Merivirran toiminnan tiukasti ja totesi että Kotkalla on nollatoleranssi tällaisesta toiminnasta.

Poliisi on aloittanut tapauksesta esitutkinnan, jossa selvitetään onko valtuutettu syyllistynyt kiihotukseen kansanryhmää vastaan. Juuri poliisitutkinnan vuoksi kaupungin johto haluaa valtuutetun sivuun ainakin määräajaksi.

Merivirtaa aiotaan kuulla kokouksessa. Kaupunginjohtaja esittää, että Merivirta pidätetään luottamustehtävistä, kunnes poliisitutkinta on saatu päätökseen.

Suosittelemme sinulle