Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Rasistisen kuvan jakaneen poliitikon uusi veto – haluaa maahanmuuttajien kummiksi

Maahanmuuttovastaisella tekstillä höystetyn konepistoolin kuvan Facebookissa jakanut kaupunginvaltuutettu Mertsu Merivirta (ps.) on tehnyt rikosilmoituksen Kotkan kaupunginjohdon toiminnasta.

Poliitikko Mertsu Merivirta istuu keinussa.
Mertsu Merivirta Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Satu Krautsuk
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotkan kaupunginvaltuutettu Mertsu Merivirta (ps.) syyttää Kotkan kaupunkia ajojahdista. Hän on tehnyt tiistaina rikosilmoituksen kaupunginjohdon toimista.

– Ajojahti ja kollektiivinen työpaikkakiusaaminen on jatkunut jo kymmenen vuotta. Rikosilmoitus on pakko tehdä kaupunginjohdon harjoittamasta viha- ja rasismipolitiikasta, työpaikkakiusaamisesta ja ylimielisestä asenteesta johtuen, Merivirta toteaa.

Kotkan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se suosittaa Merivirran pidättämistä luottamustehtävistä poliisin rikostutkinnan ajaksi.

Poliisi tutkii, oliko Merivirran Facebookissa jakama konepistoolin kuva kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Kotkan perussuomalaisten valtuustoryhmä ei aio noudattaa kaupunginhallituksen suositusta. Ryhmän puheenjohtaja Freddy Van Wonterghem ei aio edes tuoda asiaa esille valtuustoryhmässä.

Konepistoolin kuva oli pyhäinpäivän viettoa

Merivirran mielestä kuva ei ollut rasistinen, vaikka sen yhteydessä on maahanmuuttovastainen teksti. Hän sanoi jo viime viikolla, että kuva oli kunnianosoitus Suomi-konepistoolille.

En ole rasisti enkä fasisti vaan humoristi.

Mertsu Merivirta

– Vietimme pyhäinpäivää ja muistelimme siinä yhteydessä sankarivainajia. Olen itse veteraanien jälkeläinen ja kirjoitin kuvan yhteyteen, että huumori on paras ase. Se kumosi kuvan yhteydessä olleen tekstin.

Merivirta haluaisikin nyt ryhtyä Kotkassa toimivan monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn kummiksi.

– Myllyn edustaja oli kaupunginhallituksen kokouksessa puhumassa Myllyn toiminnasta. Heittäydyin rehellisesti heidän kummitoimintaansa mukaan. Se kertoo, etten ole rasisti enkä fasisti vaan humoristi.

Myllyssä ei ole kummitoimintaa

Myllystä kerrotaan, ettei heillä ole tällä hetkellä kummitoimintaa. Merivirran halu ryhtyä kummiksi on kuitenkin siellä tiedossa.

– Sain häneltä paperilapun, jossa hän ilmaisi halunsa ryhtyä kummiksi. Muuta tietoa meillä ei ole, sanoo Myllyn toiminnanjohtaja Wolfgang Ludwig.

Myllyssä odotetaan, että Merivirta ottaisi yhteyttä sähköpostitse ja ilmaisisi tarkemmin, mitä hän haluaisi kummina tehdä.

En ole ihan varma, onko meillä samanlaiset näkemykset kummiudesta.

Wolfgang Ludwig

– En kuitenkaan ole ihan varma, onko meillä samanlaiset näkemykset siitä, mitä kummitoimintaan kuuluu, Ludwig toteaa.

Merivirran mielestä Facebook-kuvasta noussut kohu on aiheeton.

– Tämä on kärpänen, josta on tehty elefantti. Jos minut tuomitaan, harkitsen, mitä teen. Ennen sitä tämä on pelkkä ajojahti.

Suosittelemme