Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Polar tuikkii jälleen Rovaniemen hotellikartalla

Hotelli Polar on palannut Rovaniemen hotellikartalle Rantasipi-brändin alla. Rantasipi Polar toimii sesonkihotellina ja on avoinna talvikautena marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Alkuperäisellä Hotelli Polarilla on merkittävä historia.

Rantasipi Polarin aula.
Rantasipi Polarin aula. Keskellä aulaa on alkuperäinen musta marmoripylväs. Kuva: Raimo Torikka / Yle
Raimo Torikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Aiemmin Cumuluksena toimineen Polarin liiketoiminnat ovat yhdistetty Rantasipi Pohjanhoviin. Rantasipi Pohjanhovissa ja Polarissa on yhteensä 276 huonetta. Hotelli on Pohjois-Suomen suurin. Rantasipi Polar toimii silti myös omana hotellina sen lisäksi, että se toimii Pohjanhovin lisähotellina.

– Voi sanoa tosiaan, että olemme molempia. Rantasipi Pohjanhovi on pääpaikka, mutta Restelillä on kaksi hotellia täällä, Pohjanhovi ja Polar, ja olemme tietyllä tavalla tukitoimi Pohjanhoville ja sen lisäkapasiteetti. Meillä on silti ihan omat palvelut täällä, oma vastaanotto ja aamiainen, kertoo hotellipäällikkö Aino Junnola.

Loistelias alkuaika

Hotelli Polar avattiin Rovaniemelle vuonna 1960. Yksi Suomen eturivin arkkitehdeistä on väitöskirjassaan maininnut, että Polar oli jopa aikakautensa hienoin hotelli Suomessa.

Hotelli Polar syntyi arkkitehtikilpailun tuloksena ja sen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Aarne Ehojoki. Sisustussuunnittelusta vastasivat Karin Bryggman ja Uolevi Nuotio.

Polarin sisustuksessa oli käytetty varsin mahtailevia materiaaleja: marmoria, messinkiä, kuparia ja lasia. Rakennuksessa on monia erikoisia ratkaisuja vaikka niitä ei helposti huomaa.

Näkyvin yhä paikallaan oleva yksityiskohta on Polarin ravintola-yökerhon lasinen valokatto. Lisäksi vastaanoton kulmauksessa seisoo vahva musta marmoripylväs. Porraskuilu on myös varsin näyttävä, mutta harva huomaa sen, koska käyttää hissiä.

Nimekkäitä hotellivieraita

Hotellin vieraslistalta löytyy myös merkittäviä päämiehiä Kekkosen ohessa. Muun muassa Neuvostoliiton presidentti Leonid Brezhnev oli vieraana Hotelli Polarissa vuonna 1961 kun hän vieraili Rovaniemellä ja tutustui muun muassa Pirttikosken voimalaitokseen.

Lisäksi Polarissa on käynyt Yhdysvaltain presidentti Lyndon B. Johnson vaimonsa kanssa vuonna 63 ollessaan vielä varapresidentti.

Suosittelemme