Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Välbe pitää Sotshin doping-epäilyjä naurattavina: ”Jonkinlaista poliittista peliä”

Venäjällä Sothshin olympialaisiin kohdistuneet dopingepäilyt kiistetään yksiselitteisesti.

Hiihtokuvaa.
Kuva: Yle
Erkka Mikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

**MOSKOVA. **Wadan eilinen raportti Venäjän yleisurheilun systemaattisesta dopingin käytöstä ja sen tarkoituksellisesta salaamisesta heittää varjon myös maan talviurheilumenestyksen ylle. Raporttia valmistelleen työryhmän vetäjä pitää mahdollisena, että dopingskandaali ulottuu myös Sotshin olympialaisiin. Venäjällä syytökset tyrmätään.

Maailman antidopingtoimisto Wadan kohuraportin työryhmän vetäjä Dick Pound ei sulje pois dopingongelman ulottumista myös Sotshin olympialaisiin.

– En voi olla varma siitä, että dopingtuloksia ei manipuloitu myös Sotshin olympialaisten aikana, mutta meillä ei ole todisteita vakuuttaa päinvastoinkaan, Pound lausui eilisessä tiedotustilaisuudessa.

Venäjällä Sothshin olympialaisiin kohdistuneet dopingepäilyt kiistetään yksiselitteisesti.

Venäjän maastohiihdosta vastaava liittojohtaja Jelena Välbe pitää syytöksiä naurettavina.

– Oliko meillä Sotshissa sellaisia mitaleja, jotka olisivat voineet olla jotenkin tekemisissä dopingin kanssa? Saimme kestävyyslajeissa niin vähän mitaleja, että tuo on täysin naurattavaa, Välbe kommentoi venäläiselle R-Sport -uutistoimistolle.

Entinen huippuhiihtäjä pitää dopingepäilyjä poliittisina.

– Minusta tuntuu, että taustalla ovat joka rintamalta tulevat yleiset syytökset Venäjää kohtaan. Kyse on jonkinlaisesta poliittisesta pelistä, Välbe arvioi.

Välbe kertoi olevansa varma oman maastohiihtojoukkueensa puhtaudesta.

Myös Venäjän kelkkailuliiton johtaja Natalia Gart on vakuuttanut edustamiensa venäläisurheilijoiden olleen puhtaita kielletyistä aineista Sotshin olympialaisissa.

Venäjä oli viime vuonna järjestettyjen kotikisojensa menestynein maa 13 kultaisella, 11 hopeisella ja yhdeksällä pronssisella mitalillaan.

Suosittelemme