Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kansanedustaja: Turvapaikanhakijat käännytettävä keinolla millä hyvänsä

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) vaatii kovien keinojen käyttöönottamista turvapaikanhakijoiden saapumisen estämiseksi. Huhtasaari katsoo, että Suomen on tarvittaessa rikottava kansainvälisiä sitoumuksiaan.

Laura Huhtasaari seisoo valokuvattavana.
Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari vaatii pysäyttämään turvapaikanhakijoiden saapumisen Suomeen. Käytännössä hän haluaa välittömästi käyttöön rajatarkastukset ja Ruotsin kautta tulevat turvapaikanhakijat takaisin.

– Keinolla millä hyvänsä on saatava turvapaikanhakijat käännytettyä. Tulijat eivät lopu ja tämä voi jatkua vaikka 50 vuotta. Sadat miljoonat haluavat Eurooppaan, Huhtasaari sanoo.

"Sopimuksia voi rikkoa"

Huhtasaaren mielestä Suomi voi jättää nykyiset sopimusvelvoitteensa noudattamatta.

– Jos sopimuksia olisi noudatettu muissa EU-maissa, meillä ei olisi nykyistä turvapaikanhakijoiden määrää. Siksi meidänkään ei ole pakko noudattaa kaikkia sopimuksia. Meillä Suomessa vallitsee tsaarinaikainen mentaliteetti lakien ja sopimusten noudattamisessa. Ei EU:ta tarvitse kumartaa maahan asti, Huhtasaari arvostelee.

Kansainväliset sijoittajat eivät katso sitä, montako turvapaikanhakijaa Suomi on ottanut.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.)

"Suomen maine ei kärsi"

Huhtasaaren mielestä Suomen maine ei kärsi, vaikka sopimuksia ei noudatettaisi. Hän arvioi, että Suomen maineelle on haitallisempaa, jos taloustilannetta ei saada kääntymään paremmaksi.

– Kansainväliset sijoittajat eivät katso sitä, montako turvapaikanhakijaa Suomi on ottanut.

Huhtasaari kertoo myös olevansa hyvin pettynyt sisäministeri Petteri Orpoon (kok.) ja pitävänsä virheenä, että perussuomalaiset ei saanut sisäministerin paikkaa.

– [Jussi] Halla-aho [sisäministerinä] olisi ollut Suomen etu, Huhtasaari sanoo.

Tiistaina sisäministeriö kertoi, että turvapaikanhakijoiden majoitustilat ovat loppumassa. Ministeriössä harkitaan telttamajoitusten käyttöönottoa. Suomeen on saapunut tänä vuonna yli 27 000 turvapaikanhakijaa.

Suosittelemme