Hyppää sisältöön

Uusi kunnanjohtaja Lauri Inna uskoo itsenäiseen Hattulaan

Hattulan kunnanjohtajaksi valittiin keskiviikkoiltana 37-vuotias valtiotieteiden maisteri Lauri Inna. Uusi kunnanjohtaja luonnehtii Hattulaa elinvoimaiseksi ja terveellä pohjalla olevaksi kunnaksi, jonka sijaintia hän pitää erinomaisena. Inna on jo toinen Punkalaitumelta "napattu" kunnanjohtaja Hattulaan.

Avaimenperä Hattula
Kuva: Kari Mustonen / Yle
Kati Turtola

– Sijainniltaan Hattula on selkeällä kasvuväylällä, HHT-väylällä ja sillä on loistavat tulevaisuuden mahdollisuudet. Siellä on myöskin Panssariprikaati sekä muita voimakkaita elinvoimatekijöitä, jotka luovat kehitykselle hyvää pohjaa, hehkuttaa Hattulan vastavalittu kunnanjohtaja Lauri Inna uutta työkuntaansa.

Lauri Inna
Punkalaitumen kunnanjohtaja Lauri Inna valittiin tiistaina Hattulan kunnanjohtajaksi. Kuva: Hannu Huovila

Inna kehuu Hattulan valintaa aikoinaan jättäytyä pois Hämeenlinnan kuntaliitoksesta ja perustelee kantaansa sillä, että tällä hetkellä Hattulan tilanne näyttää olevan Hattulan kannalta mielekäs ratkaisu.

– Voi sanoa, että Hattula on pystynyt kehittämään toimintojaan hyvin sen (Hämeenlinnan kuntaliitoksen) jälkeen ja talouskin näyttää olevan kohtalaisessa tilassa.

Inna myöntää kuitenkin myös Hattulaa koskettavan kaikkien kuntien tämänhetkisen huolen, uuden itsehallintoalueuudistuksen.

– Kyllä kaikilla kunnilla yleinen murhe tällä hetkellä on tämä tuleva itsehallintoalueuudistus ja siihen liittyvä tehtävävastuu, mutta myös ennen kaikkea rahoituskysymysten jakoperusteet. Ne ovat haastavia asioita, mutta Hattula on siinäkin kohtalaisen vahvassa asemassa kuitenkin, jos verrataan valtionosuuksien suhdetta verokertymiin, laskee Inna. 

Puolustusvoimat tuttu organisaatio

Lauri Inna on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja toimii parhaillaan Punkalaitumen kunnanjohtajana. Samasta kunnasta tuli myös Hattulan edellinen kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Aikaisemmin Inna on työskennellyt muun muassa Teollisuuden Voiman viestintäpäällikkönä sekä Maavoimien tiedotuspäälllikkönä. Inna uskoo Panssariprikaatin tuovan hyvää Hattulaan jatkossakin.

– Uskoisin, että Panssariprikaati on selkeästi kehitettävien joukko-osastojen listalla. Tietenkään viimeaikaisista asioista en niin tarkasti tiedä, mutta luotan siihen, että edelleen tämä vahva linja jatkuu ja Hattula tulee siitä voimakkaasti hyötymään, sanoo Inna.

Hattulassa hyvä henki

Inna sai valtuuston vaalissa 31 ääntä ja hattulalaista asianajajaa Arto Viljasta äänesti neljä valtuutettua. Lauri Inna oli itse paikalla valtuuston kokouksessa seuraamassa päätöksentekoa tulevasta työpaikastaan.

– Kyllä se tietysti aina tuollainen tilanne vetää nöyräksi. Kokouksessa oli kyllä todella hyvä henki ja se tapa, miten asioita hoidetaan, näytti myös sen tyyliseltä, mitä itsekin olen tämän hetken työssäni kohdannut ja sikäli oli tosi hyvä fiilis, kehuu Inna.

Inna aikoo muuttaa Hattulaan, kunhan perheen asiat on saatu järjesteltyä. Kunnan asiakirjakäytäntöihin tutustumisen Inna aloittaa loppuvuoden aikana.

– Varmaan huomisen aikana alkavat valottua käytännön askeleet ja kalenteriasiat.

Suosittelemme sinulle