Hyppää sisältöön

Suomen vastaanottokeskukset kartalla – katso miten tilanne muuttui keväästä

Suomen reilussa sadassa vastaanottokeskuksessa asuu nyt noin 25 300 turvapaikanhakijaa. Vielä maaliskuussa vastaanottokeskuksia oli vain 17 ja niissä muutama tuhat asukasta. Katso kartalta miten tilanne on kehittynyt.

Eero Mäntymaa,
Juha Rissanen,
Ville Juutilainen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

╳︎

Vastaanottokeskuksia on perustettu etenkin sinne missä väestökeskittymät ovat, kuten pääkaupunkiseudulle, Turkuun ja Tampereelle. Yksiköitä on avattu pikavauhtia myös Ouluun ja Rovaniemelle, sillä kaupunkeihin saapuu tuhansia turvapaikanhakijoita Tornion rajanylityspaikan kautta Ruotsista.

Ylen kartta perustuu Maahanmuuttoviraston tietoihin.

HUOMIO: Karttaan on merkitty 104 vastaanottokeskusta, mutta Maahanmuuttovirastolla on toimipisteitä 119 sijainnissa. Esimerkiksi Helsingin Metsälän vastaanottokeskuksen alla toimii 5 yksikköä.

Karttaan ei ole merkitty ilman vanhempia tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden yksiköitä, joita on tällä hetkellä (12.11.2015) 63. Alaikäisten ysiköissä asuu noin 1 700 alle 18-vuotiasta.

Katso täältä miten turvapaikanhakijat jaottuvat maakunnittain.

SPR ylläpitää suurinta osaa vastaanottokeskuksista

Suomen Punainen Risti pyörittää ylivoimaisesti suurinta osaa Suomen vastaanottokeskuksista. SPR vastaa 71:n karttaan merkityn yksikön ylläpidosta.

Toiseksi suurin ylläpitäjä on Luona Oy joka ylläpitää yhteensä yhdeksän yksikön toimintaa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Hyvinkäällä.

Yhdeksän yksikön ylläpidosta vastaa kyseinen kaupunki tai kunta itse.

Viiden yksikön toiminta on Setlementtiliiton ylläpitämää.

Valtio vastaa suoraan kolmen yksikön toiminnasta. Kaikki ylläpitäjät saavat kuitenkin rahoituksen toimintaan Maahanmuuttovirastolta, eli valtiolta. 

Jäljelle jäävien yksikköjen toiminnasta vastaavat paikallisten seurakuntien, tai terveys- ja hyvinvointipalveluita tuottavan Coronarian kaltaiset toimijat.

Juttua päivitetty (klo 18.50) paikkatietojen osalta.

Suosittelemme sinulle