Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Booking.com myöntää: Rikolliset ovat saattaneet hakkeroida asiakkaiden tietoja

Hotellivarauspalvelu Booking.com on törmännyt useisiin huijauksiin, jossa myös suomalaisasiakkaiden henkilötietoja ja varausnumeroita on päätynyt vääriin käsiin. Asiasta on käynnissä rikostutkinta Britanniassa.

Kuva: YLE / Jani Aarnio
Mika Viljanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Uutiset kertoi aiemmin tänään vakavasta huijausyrityksestä, jonka kohteeksi Booking.comin suomalaisasiakas oli joutunut.

On mahdollista, että huijarit ovat hakkeroineet tiedot suoraan hotellien tietojärjestelmistä.

Booking.comin edustaja

Suomalaisnaisen yhteystiedot ja hotellin varausnumero olivat joutuneet huijareiden käsiin, minkä seurauksena naiselta oli yritetty huijata hotellihuoneen hinta.

Booking.com pahoittelee asiakkailleen aiheutunutta harmia. Yrityksen mukaan asialla on erittäin taitavat ammattirikolliset.

– On mahdollista, että huijarit ovat hakkeroineet tiedot suoraan hotellien tietojärjestelmistä. Meillä on vahvat turvajärjestelyt, mutta rikolliset ovat voineet murtautua myös niiden läpi ja saada tietonsa järjestelmistämme, Booking.comista kerrotaan.

Rikostutkinta käynnissä

Tapauksia on tullut Britanniassa viime aikoina esiin useita. Booking.comin mukaan tietomurto koskee pientä määrää hotelleja ja asiasta on aloitettu jo rikostutkinta. Booking.com uskoo, että huijarit on mahdollista saada kiinni.

Hälytyskellojen pitäisi soida asiakkailla siinä vaiheessa, jos varausmaksua pyydetään yllättäen varauksen jälkeen.

Booking.comin edustaja

– Hälytyskellojen pitäisi soida asiakkailla siinä vaiheessa, jos varausmaksua pyydetään yllättäen varauksen jälkeen. Suurimmassa osassa varauksistamme on mahdollisuus maksaa hotellimajoitus vasta paikan päällä, Booking.comin edustaja sanoo.

Palvelun edustajan mukaan asiakkaiden turvallisuus on yritykselle etusijalla. Jos asiakas joutuu huijatuksi varattuaan majoituksen nettipalvelun kautta, korvaa Booking.com summan täysin.

– Kauttamme tehdään vuosittain miljoonia varauksia. Näin vakavat tapaukset on siihen nähden hyvin harvinaisia, edustaja toteaa.

Suosittelemme sinulle