Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Lahden Hennalan vastaanottokeskuksen ikkunoiden läpi heitettiin tiiliä

Poliisin mukaan vastaanottokeskuksen läheltä nähtiin juoksevan pakoon ainakin kaksi henkilöä. Heitä ei ole saatu kiinni.

Hennalan hätämajoitus.
Kuva: Meeri Niinistö
Annette Blencowe
Avaa Yle-sovelluksessa

Hennalan hätämajoitusyksikössä on rikottu ikkunoita tiiliskivillä, kertoo Hämeen poliisi. Kukaan ei loukkaantunut yöllisessä välikohtauksessa.

Poliisi tiedotti sunnuntaina aamulla, että puolenyön jälkeen hätämajoitusyksikön oleskelutilan kolme ikkunaruutua rikottiin heittämällä tiiliskiviä laseista läpi. Oleskelutiloissa oli tapahtumahetkellä muutama ihminen, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Poliisin mukaan oleskelutiloista löytyi kaksi kokonaista ja muutamia puolikkaita tiiliskiviä.

– Todistajien havaintojen mukaan paikalta poistui juosten ainakin kaksi henkilöä, kertoo Hämeen poliisin ylikonstaapeli Antti Reijola.

Henkilöitä ei ole tavoitettu eikä poliisilla ole tietoa heidän henkilöllisyydestään.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä kotirauhan rikkomisena.

Reijolan mukaan viime yön kaltaiset välikohtaukset ovat harvinaisia Hennalassa. Yleensä poliisi on kutsuttu vastaanottoyksikköön selvittelemään turvapaikanhakijoiden keskinäisiä kahinoita.

– Tämä on harvinaisempaa se ensimmäisen hässäkän jälkeen, Reijola sanoo.

Syyskuussa Hennalan hätämajoitusyksikön ulkopuolella sattui ulkomaita myöten paljon julkisuutta saanut välikohtaus, jossa ryhmä Suomen lippua kantaneita henkilöitä protestoi turvapaikanhakijoita vastaan. Yksi heistä oli sonnustautunut Ku Klux Klan -asuun.

Suosittelemme sinulle