Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

"UFC sai hyvän mestarin Rouseyn jatkajaksi"

Invicta-sarjan korsisarjan tittelin urallaan saavuttanut Katja Kankaanpää ei usko, että Ronda Rousey pystyy haastamaan Holly Holmia pystyottelussa.

Katja Kankaanpää
Kuva: Kristiina Kekäläinen / Yle
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vapaaottelusarja UFC:tä hallinnut Ronda Rousey koki uransa ensimmäisen tappion viime yönä, kun Holly Holm hankki kääpiösarjan tittelin tyrmäyksellä toisessa erässä.

Invicta FC:n korsisarjan entinen mestari, vapaaottelu-uransa jo lopettanut Katja Kankaanpää uskoo, että Holm voi hyvinkin olla sarjan seuraava kuningatar. Entinen nyrkkeilyn maailmanmestari otti tittelin vakuuttavaan tapaan.

- Arvostan häntä todella korkealle. Hän on tehnyt pitkän uran nyrkkeilyssä, erittäin lahjakas urheilija. Uskon, että UFC sai hyvän mestarin Rouseyn jatkajaksi, Kankaanpää sanoo.

Jos Rousey ei tyydy kohtaloonsa, voi edessä olla uusintaottelu. Siinä lauantaisen taktiikan olisi vaihduttava, jotta vyö palaisi takaisin entiselle omistajalleen.

- Vapaaottelussa voi tapahtua mitä tahansa, miten ottelu sattuu menemään. Mutta en usko, että pystystä Rouseylla on mahdollisuuksia.

Rouseyn tappio herätti huomiota, mutta Kankaanpään mukaan ei ollut varsinainen yllätys.

- Ajattelin etukäteen, että Rousey ottelun vie, mutta Holly Holm on todella vahva pystyssä. Pohdin, että jos matsi käydään pystyssä, Holmilla on mahdollisuudet ratkaista, Kankaanpää sanoo.

- Mielestäni Holm otteli kypsästi ja piti etäisyyttä. Hän halusi viedä lyönneillä matsia eteenpäin. Rouseyn ottelusuunnitelmasta en tiedä. Oliko taustalla, että hän halusi osoittaa kehittyneensä pystyottelijana?

Suosittelemme