Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Hallitus peruu eläkeläisten asumistuen leikkaukset

Eläkeläisten asumistukeen kaavaillut muutokset olisivat leikanneet useiden tuhansien eläkeläisten tukia.

EKL ja Eläkeläiset ry järjestivät hallituksen leikkauksia vastaan mielenosoituksen Helsingin Kansalaistorilla torstaina 8. lokakuuta.
EKL ja Eläkeläiset ry järjestivät hallituksen leikkauksia vastaan mielenosoituksen Helsingin Kansalaistorilla torstaina 8. lokakuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Jussi Salokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Hallitus on päättänyt perua eläkeläisten asumistukijärjestelmiin kaavaillut muutokset. Päätös tarkoittaa, ettei eläkeläisten asumistukia yhdistetä yleiseen asumistukeen. Muutos olisi tarkoittanut jopa useiden tuhansien eläkeläisten tukien leikkaamista.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps.) mukaan muutos olisi tarkoittanut joidenkin eläkeläisten asettamista kohtuuttomaan tilanteeseen.

– Asiasta on käyty keskusteluja koko syksy, ja pohdittu vaihtoehtoja. Ministerinä tämän asian eteenpäin vieminen on ollut erityisen vaikeaa. Kokonaisarvioinnin myötä on käynyt selväksi, että osa eläkkeensaajista olisi joutunut täysin kohtuuttomaan tilanteeseen. Iloitsen ja olen onnellinen, että minun ei tarvitse viedä esitystä eteenpäin vaan voin kertoa, että se perutaan, Mäntylä kertoo tiedotteessaan.

Asumistuen leikkausten perumisen lisäksi hallitus puolittaa lääkekuluille asetetun 50 miljoonan euron säästötavoitteen. STM etsii nyt keinoja pienentääkseen lääkkeiden käyttäjille syntyvää lisälaskua.

Eläkeläisten tukien leikkausten perumisesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Suosittelemme