Hyppää sisältöön

Rokua nostaa tasoaan – geopark hyväksyttiin Unescon viralliseksi ohjelmakohteeksi

Maailmanlaajuisesti Geopark –verkostoon kuuluu 120 kohdetta, joista Rokua UNESCO Global Geopark on maailman pohjoisin ja toistaiseksi myös Suomen ainoa.

Loukkojärvi
Kuva: Rokua Geopark
Ensio Karjalainen

Rokua kasvattaa kansainvälistä näkyvyyttään voimakkaasti. Kansainväliseen geopark-verkostoon viisi vuotta kuulunut Rokua Geopark hyväksyttiin tiistaina Pariisissa Unescon uudeksi  viralliseksi geopark-alueeksi.

Maailmanlaajuisesti Geopark –verkostoon kuuluu 120 kohdetta, joista Rokua UNESCO Global Geopark on maailman pohjoisin ja toistaiseksi myös Suomen ainoa.

Kansainväliseen brändiin voimme viitata jatkossa muun muassa kun toimimme ulkomaalisten matkailijoiden kanssa.

Vesa Krökki, toiminnanjohtaja

– Nimitys velvoittaa meitä entistä laadukkaampaan toimintaan alueella. Rokuan infrastruktuuri ja palvelut on pidettävä hyvällä tasolla ja ainutlaatuista alueen luontoa pitää suojella, sanoo Rokua Geoparkin toiminnanjohtaja Vesa Krökki.

– Ei tämä tarkoita, että alueelle tulisi lisää suojeluohjelmia, vaan että nimitys ohjaa meidän omaa käyttäytymistämme alueella ja samalla myös alueiden käyttöä, Krökki painottaa.

Vesa Krökki uskoo, että nimitys tarkoittaa Rokua Geoparkille tason noston myötä näkyvyyden kasvua myös kansainvälisesti.

– Kansainväliseen brändiin voimme viitata jatkossa muun muassa kun toimimme ulkomaalaisten matkailijoiden kanssa.

Maailmanlaajuisessa Geopark-verkostossa on 120 jäsentä 33 maasta. Eniten geoparkeja on Euroopassa ja Kiinassa, 33. Euroopassa eniten geoparkeja on Italiassa, 10, Espanjassa 10 ja Englannissa seitsemän.

Rokua Geopark toimii Muhoksen, Utajärven ja Vaalan alueilla.

Suosittelemme sinulle