Hyppää sisältöön

Oikeusministeri: Voisin ehkä kannattaa kuolemantuomiota terroristeille

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström kertoi Ylelle torstaina olevansa valmis terroristien passien poistamiseen. Hän myös harkitsisi ehkä jopa kuolemanrangaistuksen käyttöönottoa.

Jari Lindström Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström olisi valmis koviin otteisiin terroristien rankaisemiseksi, kertoo Yle Kioski (siirryt toiseen palveluun). Perussuomalaisten ministeri kertoi Kioskin haastattelussa torstaina olevansa valmis harkitsemaan jopa kuolemantuomion käyttöönottoa Pariisin iskujen jälkeen kasvaneen terroriuhan takia.

Lindströmin kanta kuolemanrangaistukseen nousi aiemmin otsikoihin, kun hänet valittiin nykyiseen pestiinsä. Vuonna 2011 kansanedustajille tehdyssä kyselyssä hän kertoi voivansa harkita kuolemanrangaistusta poikkeuksellisen julmista henkirikoksista.

Lindströmin kanta ei ole neljän vuoden aikana muuttunut, ainakaan terroristien osalta. Terroriteosta tuomitulle ministeri voisi harkita kuolemanrangaistuksen käyttöönottoa.

– Se on tietysti yksi tapa ratkaista tällaisia asioita, mutta en ole ihan vakuuttunut siitä, että mikä on tämmöisessä tapauksessa oikea rangaistus. Onko se loppuikä jossain vankilassa, joka tietenkin maksaa yhteiskunnalle? Vai onko sitten tämmöinen tuomio, että otetaan niin sanotusti henki pois ja se on sitten siinä?

Lindström kertoo olevansa myös terroristien passien poistamisen kannalla, siitäkin huolimatta, että ihmisen jättäminen ilman kansalaisuutta on kansainvälisten ihmisoikeusten vastaista.

Suosittelemme sinulle