Hyppää sisältöön

Urheilun riemua Jyväskylässä - julkkisjoukkueen avulla järjestetään vammaisurheilun Junior Gamesit jatkossakin

Jukolatiimin hyväntekeväisyystempaus varmisti Junior Games -tapahtumalle jatkoa myös tulevina vuosina.

Lapsia urheilemassa
Kuva: Vammaisurheilu.fi
Yle Urheilu

Jyväskylässä järjestettiin keskiviikkona Junior Games -tapahtuma, johon osallistui noin 380 vammaista ja erityistä tukea tarvitsevaa lasta ja nuorta. Kisoja on järjestetty jo 1980-luvulta lähtien.

Moni suomalainen huippuvammaisurheilija Leo-Pekka Tähdestä lähtien on aloitellut urheilu-uraansa Junior Games -kisoissa. Keskiviiikkona varmistui, että  tapahtuman seuraavatkin vuodet on turvattu.

Julkisuuden henkilöistä koottu Jukolatiimi keräsi kesän suunnistustempauksellaan kaksi kertaa vuodessa järjestettävien Junior Games -kisojen hyväksi peräti 20 000 euroa.

Tuo rahamäärä ojennettiin keskiviikkona kisajärjestäjille, kun muun muassa suunnistusuransa päättänyt Minna Kauppi, jalkapalloilija Eero Markkanen, fitnessurheilija Oona Tolppanen ja urheilutoimittaja Kaj Kunnas olivat tsemppaamassa nuoria urheilijoita Jyväskylässä.

– Paimion Jukolan viesti oli hieno tapahtuma ja Jukolatiimi oli siellä näkyvästi esillä. Kerätyn tuen avulla saamme järjestettyä kisat vuosien 2016 ja 2017 aikana, VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen kertoi.

Junior Games -syyskisojen lajeina olivat sukkulaviestin lisäksi yleisurheilun kolmiottelu ja sokkopingis. Kolmiottelussa oli tarjolla perinteisiä yleisurheilulajeja, kuten juoksu, pituushyppy ja kuulantyöntö, mutta myös tarkkuuspallonheiton ja pyörätuolislalomin kaltaisia lajisovelluksia. Sovellusten avulla pyritään siihen, että vaikeavammaisimmatkin henkilöt pystyisivät osallistumaan kisoihin.

Suosittelemme sinulle