Hyppää sisältöön

Presidentti Obama: Mitään erityistä, välitöntä terroriuhkaa ei ole tiedossa

Yhdysvalloissa tuhannet amerikkalaiset matkustavat eri puolille maata, sillä torstaina vietetään kiitospäivää, joka on kansallinen vapaapäivä.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kutsui tuoreeltaan Pariisin hyökkäyksiä iskuksi kaikkea ihmisyyttä vastaan. Kuva: Andrew Harrer / EPA
Saara Hirvonen

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama rauhoittelee kiitospäivään valmistautuvia amerikkalaisia matkustamaan rauhassa koteihinsa eri puolille maata.

- Mitään välitöntä ja erityistä terroriuhkaa ei ole tiedossa, Obama sanoi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan yhdysvaltalaiset ovat olleet huolestuneita turvallisuustilanteesta, sillä maan ulkoministeriö antoi maanantaina maailmanlaajuisen varoituksen lisääntyneestä terrorismin uhasta.

- On ymmärrettävää, että ihmiset ovat huolestuneita, että jotain Pariisin kaltaista voisi tapahtua myös täällä meillä, mutta emme tiedä mitään konkreettista vaaraa olevan tiedossa viimeisimpien tiedustelutietojen perusteella, Obama sanoi tavattuaan turvallisuusasiantuntijoita.

Obama myös muistutti, että maan turvallisuuspalvelu työskentelee ympäri vuorokauden kaikkina päivinä.

Yhdysvalloissa vietetään torstaina kiitospäivää, joka on kansallinen vapaapäivä. Kiitospäivä on merkittävä lomapäivä Yhdysvalloissa. Miljoonat amerikkalaiset suuntaavat koteihinsa eri puolille maata autoilla, lentokoneilla, junilla ja busseilla.

Suosittelemme sinulle