Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Apotti myöhästyy jälleen – veronmaksajille miljoonien lisälasku

Viivästyminen johtuu siitä, että Apotin järjestelmätoimittajaa koskevan tarjouskilpailun hävinnyt CGI Suomi on valittanut asiasta markkinaoikeuteen. Myöhästymisestä aiheutuu muutaman miljoonan euron lisälasku, arvioi Apotin hankejohtaja Hannu Välimäki.

Lääkäri sanelee potilaan tietoja.
Kuva: Yle
Matti Konttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Potilastietojärjestelmähanke Apotti viivästyy jälleen. Järjestelmää ei otetakaan käytöön syksyllä 2017, vaan käyttöönotto siirtyy vuoden 2018 puolelle.

– Alkuperäisessä suunnitelmassa järjestelmän koekäyttö piti aloittaa keväällä 2017 Vantaan Peijaksen sairaalassa. Puoli vuotta myöhemmin sen piti olla oikeassa käytössä, mutta kaiken alku viivästyy nyt noin puolella vuodella, sanoo Apotin hankejohtaja Hannu Välimäki.

Viivästyminen johtuu siitä, että Apotin järjestelmätoimittajaa koskevan tarjouskilpailun hävinnyt CGI Suomi on valittanut asiasta markkinaoikeuteen. Valitus koskee tarjouskilpailuun liittyvää tiedottamista. Tarjouskilpailun voitti amerikkalainen Epic Systems.

Markkinnaoikeus on taas ilmoittanut, että se käsittelee valituksen puolen vuoden kuluessa.

Valitus merkitsee sitä, että Apotin kehittäminen pitää keskeyttää valitusprosessin ajaksi. Apotti haki markkinaoikeudelta lupaa jatkaa kehitystyötä myös sinä aikana kun CGI Suomen valitusta käsitellään, mutta hakemus hylättiin.

Potilastietojärjestelmä Apotissa ovat mukana Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Hankkeen hinnaksi on arvioitu 335-430 miljoonaa euroa.

Viivästyminen lisää myös hankkeen kustannuksia, kun työt seisovat monta kuukautta.

– Puhutaan muutamasta miljoonasta eurosta, Välimäki laskee.

Svenska Ylen juttu

Suosittelemme sinulle