Hyppää sisältöön

Miestä ammuttiin Myyrmäen asemalla – Poliisi: Paon mahdollisuutta tutkitaan

Ampumavälikohtaus tapahtui poliisin mukaan illalla hieman puoli kuuden jälkeen. Paikalla ei tiettävästi ollut tapahtuma-aikaan juurikaan sivullisia. Poliisi tutkii, montako henkeä tapaukseen liittyy, ja onko joku osallisista edelleen karkuteillä.

Poliisin eristysnauhaa Myyrmäessä Vantaalla 30. marraskuuta.
Riikka Valtonen

Myyrmäen asemalla Vantaalla aiemmin tänään tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa ammuttiin miestä riidan yhteydessä, tiedottaa poliisi. Ampumavälikohtaus tapahtui laituri 1:n kohdalla maanantaina puoli kuuden jälkeen illalla.

Paikalla olevan Ylen toimittajan Merja Niilolan mukaan aseman lähellä olevat kerrostalot on eristetty niin, että talojen pihalle ei pääse kulkemaan. Niilola kertoo, että poliisit tutkivat pihaa ja talojen seiniä. Rikoskomisario Timo Pirisen mukaan kerrostalot eivät kuitenkaan varsinaisesti ole tutkinnan kohteena.

– Voi olla, että siellä on vielä kerrostalossakin joitakin töitä kesken, mutta sanotaan, että ei ole varsinaisesti meidän kohde sillä tavoin, että olisi erityisesti eristetty, Pirinen toteaa.

Poliisin mukaan kaksi henkeä on viety sairaalaan tapahtuman vuoksi. Loukkaantuneiden vammojen vakavuudesta ei toistaiseksi ole tietoa. Yksi ampumavälikohtauksen uhri on hoidettavana Töölön sairaalassa, kertoo vastaava ylilääkäri Eero Hirvensalo. Hirvensalon mukaan hänellä ei ole hengenvaaraa.

Kaksi laukausta, yksi karkuteillä?

Paikalla olleet olivat kuulleet kaksi laukausta tapahtuma-aikana. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan tapahtuma-aikaan paikalla ei olisi ollut juurikaan sivullisia.

– Mutta tämä on kaikki vielä selvittelyn alla. Partiot, jotka siellä ovat paikanpäällä olleet, ovat siellä vielä tekemässä tapaukseen liittyviä töitä, Pirinen kertoo.

Tapauksesta ensimmäisenä kertoneen MTV Uutisten (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan tapauksessa olisi loukkaantunut kolme ihmistä ja yksi henkilö olisi edelleen karkuteillä. Poliisi ei tätä kuitenkaan vielä vahvista.

– Me selvittelemme tuota vielä, ja en uskalla sanoa, montako henkeä tuohon liittyy, mutta asia on työnalla, rikoskomisario Timo Pirinen sanoo.

MTV:n mukaan yksi henkilö loukkaantui yritettyään mennä väliin kahden henkilön väliseen riitaan.

Poliisi tutkii asiaa. Lisätietoja tapauksesta annetaan tiistaina aamupäivällä.

Kartta
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Suosittelemme sinulle