Hyppää sisältöön

Myyrmäen ammuskelijat ulkomaalaisia

Poliisin mukaan Myyrmäessä maanantaina ammuskelleet miehet olivat ulkomaalaisia. Itä-Uudenmaan poliisista ei kuitenkaan haluta eritellä minkä maan kansalaisista on kyse.

Poliiseja Myyrmäen juna-aseman lähistöllä Vantaalla 30. marraskuuta.
Poliiseja Myyrmäen juna-aseman lähistöllä Vantaalla 30. marraskuuta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Jukka Sinervä

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista vahvistaa Ylelle, että Myyrmäessä ammuskelleet miehet olivat ulkomaalaisia.

Virolaisen Postimees -lehden mukaan ammuskelijat olisivat olleet virolaisia. Itä-Uudenmaan poliisi ei vahvista lehden tietoja.

– En ryhdy erittelemään ammuskeluun liittyvien miesten kansalaisuutta, sanon ainoastaan, että he ovat ulkomaalaisia, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Yksi mies otettu kiinni, toinen vielä pakosalla

Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni liittyen Myyrmäen ammuskeluun. Toinen tapaukseen liitetty henkilö on vielä pakosalla.

Ampumavälikohtauksessa loukkaantunut mies on sairaalahoidossa.

Poliisi on jatkanut Vantaan Myyrmäen juna-aseman läheisyydessä maanantaina tapahtuneen ampumavälikohtauksen selvittelyä. Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä ja pahoinpitelynä.

Poliisin mukaan tapauksessa on kyse mitä ilmeisimmin ennestään toisilleen tuttujen henkilöiden välien selvittelystä. Täten poliisi ei katso, että tapauksesta olisi ollut vaaraa ulkopuolisille.

Karussa olevan henkilöllisyys ei ole tiedossa

Esitutkinta on vielä kesken ja poliisi selvittää muun muassa paikalta poistuneen henkilöllisyyttä. Poliisilla ei ole vielä täyttä varmuutta siitä, onko esimerkiksi karussa oleva henkilö ampuja.

– Valvontakameratallenteesta ei voi ihan varmasti sanoa, että kumpi miehistä on käyttänyt asetta. Yksi henkilö on poistunut paikalta ja hän on saattanut olla se, joka on käyttänyt asetta. Sitä ei voida sulkea pois, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja tapahtumapaikalta ja sen välittömästä läheisyydestä. Kaikki tapaukseen liittyvät tiedot ja havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisin numeroon p. 0295 436442.

Suosittelemme sinulle