Hyppää sisältöön

Juhlavuosi teki tehtävänsä – Sibeliuksen kotimuseossa vuosikausien kävijäennätys

Järvenpäässä sijaitsevassa museossa vieraili tänä vuonna 38 500 kävijää. Näin suurta kävijämäärää ei ole nähty kuin museon alkuvuosina.

Ainola kuva salista ja flyygeli
Ainolan lattioita on kulutettu tänä vuonna erityisen ahkerasti.
Matti Konttinen

Säveltäjä Jean Sibeliuksen kotimuseo Ainola on yltänyt kävijämäärään, jota talossa ei ole nähty vuosikausiin.

Järvenpäässä sijaitsevassa museossa vieraili tänä vuonna peräti 38 500 kävijää. Näin suurta kävijämäärää ei ole nähty kuin museon alkuvuosina.

– Vuoden 1974 jälkeen oli vuosia, jolloin museossa kävi yli 40 000 kävijää. Siitä seuraavaksi vilkkaimmat ajat ovat olleet vähän yli 30 000 kävijää vuodessa, tietää Ainolasäätiön asiamies ja museonjohtaja Hilkka Helminen.

Helminen kuitenkin muistuttaa, että vuodet eivät ehkä ole vertailtavissa.

– Ihan tarkkaan tietoa ei ole siitä, mikä oli tuolloin museon aukiolokausi. Se vaikuttaa kävijämääriin. Nykyisin aukiolokausi on viisi kuukautta.

Ainolan tämänvuotista suosiota selittää käytännössä vain yksi asia: säveltäjäsuuruuden juhlavuosi. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta mestarin syntymästä.

– Tiesimme odottaa tätä, Helminen toteaa tyytyväisenä.

Helminen kertoo, että parhaimpina päivinä Ainolan lattioita on tallonut 700-800 kenkäparia. Museo on silti kestänyt käyttöä hyvin. Tästä on kiittäminen museon talvitaukoa.

– Museon talvitauko onkin juuri keino säästää taloa. Jos tällaista samaa olisi ympäri vuoden, niin kyllä se kuluttaisi taloa enemmän.

Suosittelemme sinulle