Hyppää sisältöön

Vastaanottokeskuksen tulipalosta Jumalaa kiittänyt poliitikko: Ei ollut tarkoitus yllyttää rikolliseen toimintaan

Ilmajoen kunnanvaltuutettu ja perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän kiittää Jumalaa Niinisalon vastaanottokeskukseksi tarkoitetun rakennuksen tulipalosta. Mäenpää kiistää, että päivityksen tarkoituksena olisi ollut kannustaa ihmisiä tuhopolttoihin tai muuhun rikolliseen toimintaan.

Kuva: Katja Halinen / Yle

Ilmajoen kunnanvaltuutettu ja perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää kommentoi Facebookissa Niinisalon vastaanottokeskuksen tulipaloa kiittämällä Jumalaa. Päivityksessä hän kirjoittaa: "Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu." Kommentista uutisoi ensimmäisenä Seura-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Juha Mäenpää ei ymmärrä asiasta noussutta hälyä.

– Mielestäni on uskomatonta, että tästä lähdettiin näin laajasti uutisoimaan. Ehkä kirjoitukseni antoi tulkinnanvaraa ihmisille, mitä olen tarkoittanut. Silloin kun olen sen lehtijutun jakanut, en tiennyt, että se oli tuhopoltto. Arvelin, että saattaa olla näinkin, mutta tiesin rakennuksen remontista, joten ajattelin, että se olisi voinut olla normaali tulipalokin, Mäenpää kommentoi.

Mäenpää kiistää, että hän olisi kannustamassa ihmisiä tuhopolttoihin tai vastaavaan toimintaan.

– En hyväksy sitä, että näin toimitaan, eikä se mihinkään johda. En hyväksy väkivaltaa tai rikollista toimintaa, vaan asioihin pitää vaikuttaa kansanvallan suomin oikeuksin.

Juha Mäenpään mukaan hänen toimintaansa on tarkasteltu suurennuslasin kanssa sen jälkeen, kun hänestä tuli Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piiripäällikkö.

– En usko, että olen toiminut väärin, mutta sen päättävät muut ihmiset, jos se vaikuttaa minun asemaani perussuomalaisissa. Tämän päivän valossa kirjoittaisin ehkä hiukan perustellummin tämän asian, mitä päivitykseeni kirjoitin, Mäenpää sanoo.

Vistbacka: Kommentti on asiaton

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin tulevan puheenjohtajan Raimo Vistbackan mielestä Mäenpään kommentti on asiaton, eikä uskonasioita pitäisi hänen mielestään sotkea asioihin, joissa on jo tosiasioiden kanssa tekemistä.

– Mäenpää on aikuinen ihminen ja pohtii asioita, mutta toivoisin, että pysyttäisiin asialinjalla kuitenkin. En ole itse puoluehallituksessa, mutta puolueen säännöissä on, että kun puolueelle on aiheutettu määrättyä kielteistä seuraamusta tai vahingoitettu puoluetta, puoluehallituksella on mahdollisuus kuulla kyseistä henkilöä ja sen jälkeen pohtia, onko aihetta pitää henkilöä puolueen jäsenenä, mutta en ota kantaa tähän tapaukseen, Vistbacka sanoo.

Suosittelemme sinulle