Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kohu tuhopoltosta ja Jumalan kiittämisestä jatkuu: "Soinin tuomittava kommentti"

Perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän kiittää Jumalaa Niinisalon vastaanottokeskukseksi tarkoitetun rakennuksen tulipalosta. SDP:n varapuheenjohtaja Krista Kiuru vaatii perussuomalaisten puheenjohtajaa tuomitsemaan kirjoituksen.

Niinisalon vastaanottokeskus palaa
Kuva: Katja Halinen / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru vaatii perussuomalaisten johtoa kommentoimaan Niinisalon vastaanottokeskuksen tulipalosta Jumalalle kiitosta lähettänyttä varakansanedustajaa.

Perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän kiittää Jumalaa Niinisalon vastaanottokeskukseksi tarkoitetun rakennuksen tulipalosta: "Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu."

Myöhemmin Mäenpää kiisti, että päivityksen tarkoituksena olisi ollut kannustaa ihmisiä tuhopolttoihin tai muuhun rikolliseen toimintaan. Poliisi tutkii Niinisalon paloa törkeänä tuhotyönä.

"Missä on Soini?"

Kiuru katsoo, että Mäenpään toiminta rikkoo pahasti perussuomalaisten allekirjoittamaa puolueiden rasisminvastaista julkilausumaa vastaan. Lisäksi Kiuru muistuttaa, että vasta viime viikonloppuna puoluejohtajat ottivat kantaa turvapaikanhakijatilanteeseen yhteisessä kirjeessään.

Miksi perussuomalaisten johto ja Timo Soini ovat aivan hiljaa?

SDP:n varapuheenjohtaja Krista Kiuru

– Tuntuu, että perussuomalaisten teot ja sanat eivät ole selkeässä sopusoinnussa, jos varakansanedustaja voi antaa tällaisia lausuntoja. Miksi perussuomalaisten johto ja puheenjohtaja Timo Soini ovat aivan hiljaa? Kun ihminen on varakansanedustaja, hänen täytyy käyttäytyä asiallisesti, Kiuru sanoo.

"Uskonnollinen kiihkoilu on epätervettä"

SDP:n varapuheenjohtaja Krista Kiuru vetoaa perussuomalaisten johtajiin, jotta nämä tulisivat asiassa julkisuuteen. Hän toivoo myös, että uskonnon käyttäminen Mäenpään kirjoituksen kaltaisella tavalla loppuisi alkuunsa.

– Uskonnollinen kiihkoilu on niin epäterve ilmiö poliittisella kentällä, että se pitää kitkeä pois. Se pitäisi tuomita perussuomalaisten puolelta, varsinkin kun he ovat olleet huolissaan uskonnollisen kiihkoilun lisääntymisestä, Kiuru viittaa pelkoon islamilaisen ääriajattelun lisääntymisestä Suomessa.

Suosittelemme sinulle