Hyppää sisältöön

Poliisi tutkii: Kuka porasi vastaanottokeskuksen kattoon 300 reikää?

Orimattilaan perustettava vastaanottokeskus on kärsinyt ilkivallasta jo ennen kuin se on avattu. Aluetta valvovat nyt ympäri vuorokauden kamerat ja vartijat.

Espoon Tapiolan SPR:n toimipiste.
Kuva: Elina Ervasti / Yle
Marjo Pirilä

Poliisi tutkii Orimattilaan perustettavaam vastaanottokeskuksen kohdistunutta ilkivaltaa. Tutkinnanjohtaja Outi Pennanen kertoo, että tutkinta on tällä hetkellä umpikujassa, sillä tekijöistä ei ole tietoa.

– Huomasimme itsenäisyyspäivänä, että talon kattoon oli porattu 300 reikää, kertoo SPR:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen.

Reikien poraamisesta uutisoi ensimmäisenä Orimattilan Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Huopakatto on nyt korjattu eikä isompia vahinkoja ehtinyt tapahtua. SPR:n Kaukiainen tyrmää lehtiväitteet, joiden mukaan urakoitsijat olisivat kieltäytyneet vastaanottokeskuksesta tarjotusta työtä.

– Se oli väärinkäsitys, sanoo Kaukiainen.

Orimattilan vastaanottokeskuksessa on nyt ympärivuorokautinen vartiointi ja kameravalvonta.

Turvapaikanhakijat voivat itse hakea asukkaaksi

SPR alkaa hakea asukkaita Orimattilan ja Hangon uusiin vastaanottokeskuksiin ensi viikolla. Uusiin vastaanottokeskuksiin voi hakea asukkaaksi kaikista SPR:n Helsingin ja Uudenmaan vastaanottoyksiköistä.

Huomasimme itsenäisyyspäivänä, että talon kattoon oli porattu 300 reikää.

Petri Kaukiainen

Orimattilan ja Hangon keskuksissa toimitaan eri tavalla kuin nykyisissä. Uusissa yksiköissä asukkaat tekevät ruokansa itse.

– Me valitsemme asukkaat. He tulevat olemaan sellaisia, jotka ovat käyneet jo poliisikuulusteluissa, ja turvapaikkaprosessi on jo pitkällä, sanoo Kaukiainen.

Kaukiainen arvelee, että ensimmäiset asukkaat tulevat Orimattilaan vasta joulun jälkeen. Kaikkiaan asukkaita on tulossa 250.

Suosittelemme sinulle