Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Arsenal Valioliigan kärkeen, Villan ahdinko jatkuu

Arsenal haki rutiinilla 2-0 -vierasvoiton Aston Villasta. Arsenal nousi liigakärkeen ainakin huomiseen asti, Aston Villa jatkaa tulevasti liigajumbona.

Olivier Giroud.
Olivier Giroud. (Arkistokuva) Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Arsenal nousi jalkapallon Englannin Valioliigan kärkeen hakemalla rutiinininomaisen vierasvoiton maalein 2-0 (2-0) liigajumbo Aston Villasta.

Arsenal johtaa sarjaa pisteellä ennen Manchester Cityä ja Leicesteriä. Syksyn yllätysjoukkue Leicesterillä on mahdollisuus palata kärkipaikalle, kun se kohtaa maanantaina Chelsean.

Avausmaali syntyi jo 8. minuutilla, kun Aston Villan Alan Hutton repi Theo Walcottin nurin. Pienen odottelun jälkeen erotuomari näytti rangaistuspotkua. Kovassa maalivireessä oleva Olivier Giroud upotti pallon verkkoon. Viikolla Giroud iski kolme maalia Mestarien liigassa Olympiakosia vastaan. Nyt hänestä tuli seitsemäs Arsenal-pelaaja, joka on tehnyt 50 Valioliigamaalia.

Toinen maali syntyi kauniilla vastahyökkäyksellä. Mesut Özil vapautti Aaron Ramseyn täysin avoimeen maalintekopaikaan eikä Walesin maajoukkuemies epäonnistunut.

Toisella puoliajalla Aston Villa piti näennäisesti palloa ja pääsi laukomaankin, mutta Arsenalilla ei olut hätää. Aston Villan ahdinkoon ei näy helpotusta. Joukkue on voittanut kaudella vain yhden ottelun jo on kaukana muiden takana. Villalla pisteitä on kuusi, toiseksi viimeisenä olevalla Sunderlandilla 12.

Suosittelemme sinulle