Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Mikä kukka, mikä kuu – marraskuu oli kukkasten aikaa

Marraskuisia lukijan kuvia katsoessa on hieraistava silmiä: kuviin ovat ikuistuneet keltaisena hehkuva voikukka, kukkiva kevätesikko ja versoa puskevat liljat.

Hanne Leiwo
Avaa Yle-sovelluksessa
Voikukka marraskuisena iltana 3.11.2015
Voikukka marraskuisena iltana 3.11.2015 Kuva: Jaana Mäkelä, Ullava

Yle Pohjanmaan alueen sääkuvat marraskuulta kertovat koleaa kieltään: lunta - tai oikeastaan räntää - on ikuistunut vain muutamaan otokseen. Muuten paistaa vielä aurinko, vesistöt ovat jäättömiä ja kukat kukkivat.

Voikukan, kevätesikon, orvokin ja liljan versojen kuvia katsellessa herää kysymys, mitä kuuta ja vuodenaikaa oikeastaan elettiinkään?

Lähetä sääkuva

Alueellisissa tv-uutisissa käytetään katsojien lähettämiä sääaiheisia kuvia. Sääkuvista ei makseta korvausta. Lähetä kuva osoitteeseen: pohjanmaa@yle.fi.

Millaisen kuvan voimme julkaista?

Kuvan lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet lähettämäänsä materiaaliin. Samalla lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on oikeus luovuttaa materiaali Yle Uutisille.

Jos kuvaa käytetään uutistarkoituksessa, ei julkisella paikalla kuvaamiseen tarvita lupaa. Tässä tapauksessa ei myöskään tarvita julkistamislupaa kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.

Muissa tapauksissa, kuten sääkuvissa, lähettäjällä tulee olla suostumus kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä siihen, että Yle voi hyödyntää ja käsitellä materiaalia parhaaksi katsomallaan tavalla. Suosittelemmekin, että sääaiheisissa kuvissa ei esiintyisi tunnistettavia ihmisiä.

Suosittelemme sinulle