Hyppää sisältöön

Hyvä joulumieli -keräys saanut kasaan jo yli miljoona euroa

Avustusjärjestöjen tavoitteena on lahjoittaa yli 22 000 ruokalahjakorttia vähävaraisille perheille. Ihmisten auttamishalukkuus on kasvussa, arvelee SPR:n koordinaattori.

Joulukuusi.
Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle
Ville Vaarne

Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä joulumieli -keräys on saanut viime perjantaihin mennessä kasaan jo miljoona euroa. Tavoitteena on saada kerättyä yhteensä yli 1,5 miljoonaa euroa, jotka käytetään Suomessa asuvien lapsiperheiden auttamiseen.

– Ihmiset ovat tänä jouluna lahjoittaneet avokätisesti. Kuluva viikko on lahjoitusten suhteen yleensä vilkkain, sanoo SPR:n varainhankinnan koordinaattori Regina Laurén.

Kerätyilla summalla lahjoitetaan vähävaraisille perheille ruokalahjakortteja. Lahjakortin voi saada lapsiperhe, jossa asuu ainakin yksi alle 18-vuotias. Lahjoituksen saaneissa perheissä on vaikea taloudellinen tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden tai kriisin takia. Ruokalahjakortin suuruus on 70 euroa.

Tavoitteena on lahjoittaa 22 000 ruokalahjakorttia, kun viime vuonna vastaava määrä oli 18 000. Hyvä joulumieli -keräys päättyy jouluaattona.

Auttamalla vihan lietsontaa vastaan

Laurén uskoo, että turvapaikanhakijoiden tulo on saattanut lisätä ihmisten auttamishalukkuutta.

– Vihan lietsonnalle on tullut vastareaktio, jonka vuoksi ihmiset ovat lahjoittaneet tavallista enemmän, Laurén sanoo.

Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton perinteinen Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään 19. kerran. Se toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan sekä K-ruokakauppojen, S-ryhmän ja Lidlin kanssa.

Suosittelemme sinulle