Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

IL: Suomalaiskoripalloilija näytteli Chewbaccaa uudessa Tähtien sodassa

209-senttinen Joonas Suotamo pääsi toteuttamaan haaveensa näyttelemisestä The Force Awakens -elokuvassa. Toinen suomalainen Sara Forsberg loi elokuvaan uuden kielen.

Chewbacca.
Chewbacca. Kuva: Paul Buck / EPA
Terhi Toivonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Uudessa Tähtien sota -elokuvassa oli mukana muutakin suomalaisväriä kuin Sara Forsbergin kehittelemä kieli.

Iltalehden mukaan koripalloilija Joonas Suotamo näytteli The Force Awakens -elokuvassa legendaarista karvanaama Chewbaccaa.

– Jaan Chewbaccan roolin alkuperäisnäyttelijä Peter Mayhew'n kanssa, Suotamo paljasti Iltalehdelle keskiviikkoiltana ennen elokuvan Lontoon-ensi-iltaa.

209-senttinen Suotamo kertoo, että hän on aina halunnut olla näyttelijä, mutta pituudestaan johtuen hän ei uskonut, että se olisi mahdollista.

– Kun katsoin pienenä Star Wars -elokuvia, en olisi ikinä uskonut, että voisin olla osa tätä saagaa. Täällä ollaan punaisella matolla, aivan mahtava meininki, hän hehkutti.

Suotamo kertoo päätyneensä Tähtien sotaan koripallokontaktiensa kautta.

– Henrik Dettmann ja Mika Mäkelä olivat tekemässä etsintätyötä, Suotamo kiittelee Suomen Koripalloliittoa.

Suotamolla on lehden mukaan vahva koripallotausta. Suotamo on pelannut Yhdysvalloissa Penn Staten yliopiston koripallojoukkueessa.

Vuonna 2011 hän siirtyi pelaamaan Espoo Basket Teamiin.

Helsingin Sanomat kertoi aamulla, että YouTube-videoillaan maailmanmaineeseen noussut Sara Forsberg loi elokuvaan uuden kielen.

Suosittelemme sinulle