Hyppää sisältöön

Tuli tuhosi perheen kodin Ulvilassa: "Lapset ovat sankareitani"

Heidi Rosenblad jäi neljän lapsensa kanssa kodittomaksi juuri ennen joulua. Tuli tuhosi heidän talonsa Ulvilassa viikonloppuna. Vain akvaario pelastui palossa. Perhe kiittää nyt sitä, että kaikkien talossa asuneiden elämä sai jatkua. Arki pitää nyt kuitenkin rakentaa tyhjästä. Onneksi ihmisiltä löytyy auttamisenhalua.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Päivi Meritähti

Heidi Rosenblad heräsi lauantaiyönä keskelle painajaista. Perheen teinipojat toimivat ripeästi. He huolehtivat siitä, että kaikki talon viisi asukasta pääsivät ulos ajoissa.

– Tilanne oli hyvin nopea. Vanhin poikani herätti minut ja koko perhe oli minuutissa ulkona. Pojat ovat harrastaneet vapaapalokuntatoimintaa ja he osasivat toimia. He ovat minun sankareitani.

Vain kivijalka säilyi tulipalossa vahingoittumattomana - ja akvaario.

Hävityksen keskellä akvaario symboloi Rosenbladin perheelle toivoa. Kalat jäivät eloon ja palokunta järjesti akvaarioon vielä sähköt naapuritalosta, jotta perhe ei joutuisi luopumaan lemmikeistään. Lähes kaikesta muusta he joutuivatkin luopumaan.

– Minulla on lapseni ja tuntuu siltä, että mitään muuta en tarvitsekaan, Heidi Rosenblad toteaa.

Arki vastassa

Vaikka äiti onkin järkytyksen keskellä tyytyväinen oleellisimpaan, eli perheen pelastumiseen, on edessä vielä raskas tie.

– Jonain päivänä se arki alkaa ja pitää valmistautua siihen, miten löydän lapsilleni kodin ja kaiken mitä siihen kuuluu, Heidi Rosenblad toteaa.

Lähipiiri huolehtii perheen majoittamisesta ensihätään, mutta myös tuntemattomat ovat tarjonneet runsaasti apuaan. Erityisesti tarvetta on vaatteille ja huonekaluille, mutta uusi kotikin pitäisi löytyä mielellään Ulvilasta, sillä lapset käyvät siellä koulua.

– Tärkein tehtäväni on nyt löytää heille uusi koti, josta he löytävät turvaa ja suojaa ympärilleen. He tarvitsevat mahdollisuuden palata normaaliin arkeen mahdollisimman pian.

Avustukset välikäsien kautta

Apua tarvitaan, mutta suoria yhteydenottoja Heidi Rosenblad ei juuri nyt halua. Hän kertoo olevansa itse liian väsynyt ottamaan vastaan avustuksia. Hänen ystävänsä ovat organisoineet keräyksiä muun muassa Facebookissa ja SPR on luvannut välittää lahjoitukset perille.

– Haluan jo nyt kiittää kaikkia niitä, jotka ovat apuaan tarjonneet. On ihan käsittämätöntä, miten mieletön määrä yhteydenottoja on jo tullut.

Heidi Rosenbladin kanssa palaneessa kodissa asuivat hänen 15- ja 13-vuotiaat poikansa sekä 11- ja 9-vuotiaat tyttärensä.

Suosittelemme sinulle